Милошевић: Фергусон ме наговорио да постанем тренер

Нови тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић званично је данас потписао уговор до краја следеће сезоне и на промоцији у Хумској открио да је на наговор чувеног сер Алекса Фергусона одлучио да започне тренерску каријеру.

"Морам да захвалим људима у клубу на указаном поверењу. Увек сам био уз Партизан. Једна ствар је прича о послу, али ја сам судбински везан за Партизан. Част и привелегија, али и обавеза. Знам где сам дошао и шта ме чека. Знам да ће бити тешко, али имам жељу и вољу да Партизан вратим где му је место. Осећам се феноменално, али знам са чиме ћемо се суочити", рекао је Милошевић на изузетно посећеној конференцији за медије.

Он је додао да му из клуба нису наметнули притисак резултата.

"Никад нисам имао алиби, па то није ни сада. Покушавамо да реално сагледамо ствари да изађемо из кризе. Ја немам чаробни штапић", рекао је Милошевић.

Милошевић је открио како је одлучио да започне тренерску каријеру.

"Истина је да нисам хтео да будем тренер, али та прича се променила пре четири године кад сам почео да радим у једној Уефа комисији. Сви људи из те групе, чак и Алекс Фергусон, рекли су ми да би требало да се бавим тренерским послом. Сачекао сам јер сам хтео добро да се припремим."

Једно од питања новинара било је како је дошло до помирења с садашњом управом, са којом је имао свађу на седници Скупштине.

"Ако се не слажем са неким људима, не значи да их мрзим и да они мене мрзе", рекао је Милошевић.

Осврнуо се и на начин на који тим треба да игра.

"Нема офанзивних и дефанзивних тренера. Моја позиција у тиму док сам био играч нема везе са фудбалском филозофијом. Дошао сам у клуб који традиционално игра нападачки. Пробаћемо да играмо тако, да изненадимо противнике. Најбољи тренери су они који из сваког играча извуку максимум. То је оно што ћу ја покушати да урадим", рекао је он.

Милошевић је направио и кратак скенер тренутног тима.

"Могу да причам споља, али то је само део слике. Ова екипа је играла топло–хладно. У дербијима је изгледала одлично. У доста ситуација се нису снашли. Те осцилације ми доста говоре. Екипа психолошки има проблем и на томе треба да инсистирамо. Једина ствар која ми је проблематична је наредни период од седам дана јер нас чекају три утакмице", поручио је Милошевић.

Председник Партизана Милорад Вучелић рекао је да је задовољство што је Милошевић пристао да води екипу.

"После јучерашње седнице и договора са Савом Милошевићем, дошли смо до закључка и уверења да фудбалски клуб иде у праве руке. Изразио бих задовољство што је без икаквих услова пристао да води Партизан. Ми смо због тога срећни. Задовољство ми је да му пожелим успех", рекао је Вучелић.

Милошевић ће деби на клупи Партизана имати у недељу, када ће у 29. колу Суперлиге, екипа гостовати Напретку из Крушевца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије