Тадић Роналду: Опорави се, али после Ајакса…

Српски фудбалски репрезентативац Душан Тадић, после ремија против Португалије у Лисабону (1:1), открио је да је причао с Кристијаном Роналдом и нашалио се са њим да се нада да ће пропустити дуел Ајакса и Јувентуса у четвртфиналу Лиге шампиона.

Роналдо је против Србије морао да напусти терен већ у 29. минуту због повреде задње ложе и чека га пауза између две и три недеље, што значи да би могао да изостане са првог меча на гостовању Тадићевом Ајаксу 10. априла.

"Видели смо се после утакмице и причали. Говорио је да је био пенал код ситуације с Рукавином. Рекао сам 'надам се да ћеш се опоравити, али после утакмице са Ајаксом'", уз осмех рекао је Тадић српским новинарима у Лисабону.

Тадић је био стрелац јединог поготка за "орлове", из пенала на старту меча, пре него што је евроголом Данило Переира дао за коначних 1:1.

"Одговара ми Луж. И са Ајаксом сам постигао гол ове сезоне на истом стадиону. Срецан ми је био и јуче", рекао је српски репрезентативац.

Он је прокоментарисао и преоштар старт искусног дефанзивца Пепеа на њему.

"Јесте био опасан старт. Надам се да није ништа око повреде. Пепе је агресиван, један од најбољих одбрамбених играча света", рекао је Тадић.

Према његовим речима, Србија, која је освојила битан бод на терену првака Европе, морала је да игра мирније, посебно у другом полувремену.

"Превише смо прескакали, играли дуге лопте на Митровића, а требало је да их извлачимо. Не знам да ли је то страх од резултата, без везе смо примили гол. Има доста ствари које треба да поправимо", изјавио је капитен на јучерашњем мечу у одсуству Александра Коларова и Немање Матића.

Тадић се осврнуо на ситуацију Португалије и слаб старт у квалификацијама, односно само два бода после два дуела на домаћем терену.

"Вероватно су најквалитетнија екипа у групи, и ово их неће спутати. Искусни су и добри играчи... Није им пријатно, али верују да ће ситуација бити другачија и да могу да победе у Београду и у Украјини", навео је Тадић, уз констатацију и да јавност у Србији очекује од Србије да се пласира на ЕУРО.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара