Србија у Португалији почиње квалификације за Европско првенство

Почетак квалификација за Европско прввенство 2020. за репрезентацију Србије заказан је за вечерас у 19.45 по локалном времену, 20.45 по српском. Противник у Лисабону је актуелни првак Европе, Португалија. Ток меча пратите на нашем порталу.

Домаћин је већ себи створио притисак јер уколико не победе вечерас, само два или бод из прве две утакмице код куће за њих би био значајан заостатак у односу на планирано, а то је било шест бодова.

У национални тим вратио се Кристијано Роналдо, па иако у разговору са домаћим новинарима и навијачима постоји утисак да је екипа играла боље без њега у Лиги нација, када је он паузирао, немогуће је изоставити једног од најбољих на свету.

"Драго ми је што се Кристијано вратио. Види се у њему жеља да побеђује и преноси искуство на млађе играче, уосталом, видели сте како стално разговара са њима и даје им савете", рекао је селектор Сантош.

Неки то тумаче притиском на друге фудбалере и многима од њих се то не допада, није им угодно али Кристијано мора да се слуша.

Португалија ће бити под још већим притиском и нервозна ако Србија постигне први гол, и поготово ако Кристијано Роналдо не буде добијао лопте.

"Нећу рећи ништа ново ако кажем да је он можда најбољи на свету, али имам у глави неку идеју како ћемо покушати да га зуаставимо", речи су селектора Србије Младена Крстајића.

Потпуно је неизвесно у ком саставу ће играти репрезентација Србије. Сигурно је да ће екипу на терен извести Душан Тадић.

"Нормално је да желимо добар резултат али Португалији не смеш да претиш. Они су прваци Европе и и даље су фаворити", утисци су српског играча.

Оно у чему је Крстајић био доследан до сада, то је била формација, 4-2-3-1, па је нејасно да ли ће истовремено у екипу Лука Јовић и Александар Митровић, који се такође вратио после пропуштеног меча са Немачком.

Србија је четири пута до сада играла против Португалије, сва четири пута у квалификацијама за Европско првенство. Прва два меча 1:1, следећа два порази од 1:2.

Утакмица се игра на стадиону Ла Луж у Лисабону.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво