Крстајић: Знам модел и тим за Португалију

Португалија је фаворит број један у нашој групи, а ми у меч улазимо ослабљени. Модел из Немачке је модел коме тежимо. Знам састав који ће изаћи на терен, рекао је селектор Младен Крстајић уочи почетка квалификација за ЕП српског изабраног тима.

Србија у Лисабону отпочиње свој пут на Европско првенство 2020. године (истина, какав год исход био, а сходно резултату у Лиги нација, Србија ће имати поправни). Први противник „орлова" уједно је и најтежи – бранилац титуле, селекција Португалије, која је ремијем без голова отпочела квалификациони процес.

„И даље мислим да је Португалија фаворит број један, без обзира на нерешен резултат са Украјином. Ми их ценимо, поштујемо али не предајемо се, иако смо ослабљени за ову утакмицу. Момци који су играли у Немачкој су показали да имају квалитет и да имамо јако добру атмосферу", рекао је Крстајић, изразивши наду у повољан исход сусрета.

Он је нагласио да је модел игре коме селекција тежи онај показан у дуелу са Немачком.

„Нормално је да буде напето и под притиском јер утакмица је за бодове. Биће и за њих и за нас тешко али ми ћемо дати све од себе", истакао је Крстајић, опет нагласивши да постоје слабији детаљи у игри Србије који морају да се елиминишу.

Како је рекао, Србија мора да користи и друге типове нападе, не само оне у транзицији.
„Знам састав, имам комплетну слику и знам ко ће играти. А ко ће играти и како ћемо играти, видећете сутра", додао је он.

Душан Тадић је рекао да о својој позицији у тиму не жели да размишља или полемише.

„Важно је да се прилагодиш и то је небитно. Најбитније да екипа има профит од тога и то је најбитније", рекао је фудбалер Ајакса.

„Свесни смо значаја утакмице. Ово је за нас најтеже гостовање. Не смемо да претимо превише Португалији јер су они европски прваци, али верујемо у своје квалитете и верујемо да можемо да изборимо позитиван резултат".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво