Миленковић и Рукавина: Тимски до позитивног резултата

Српски фудбалски репрезентативци Никола Миленковић и Антонио Рукавина поручили су да очекују да се "орлови" у правом светлу покажу у Лисабону против Португалије на почетку квалификација за ЕВРО 2020.

"Занимљиво је то да играју висок пресинг, воле да ‘даве' ривала, а имају доста добрих индивидуалца који могу да направе разлику на терену. На нама је да се спремимо на најбољи могући начин и покажемо се у правом светлу", рекао је Миленковић у Лисабону, а преноси ФСС.

Дефанзивац Фиорентине каже да предност Србије може да буде прекид.

"Утакмица против Немачке је показала да смо опасни у прекидима, уосталом тако смо постигли гол, имали још неке прилике... Имамо добар офанзивни прекид који противника може довести у проблем. Видело се то против Немачке, надам се да ће тако бити и против Португалије".

Миленковић наглашава да фокус не сме да буде само на првој звезди Португалаца Кристијану Роналду.

"Ради се о сјајном играчу, али нама није фокус само на појединцу, гледамо цео тим, тако се припремамо. Имамо комплетну слику, добру анализу".

Искусни Антонио Рукавина такође ће имати тежак задатак по десној страни у одбрани.

"Мислим да је против таквих играча и селекција важна тимска игра. Против Бразила, мислим да сам имао мало дуела један на један са Нејмаром, а руку на срце и бољи дефанзивци од мене могу да имају доста проблема", рекао је Рукавина о могућим дуелима са Роналдом.

Десни бек Астане прокоментарисао је и јучерашњи реми без голова Португалије и Украјине.

"Једни и други су изгубили два бода, али нама то може бити значајно само ако извучемо позитиван резултат у понедељак. Може се десити да Украјина у понедељак или уторак има четири. Све зависи од нас, победом или позитивним резултатом било би нам лакше, јер имамо тежак старт. Мада, можда бисмо били задовољни да је Португал победио", наводи он.

Рукавина истиче да је Србија квалитетнија од Украјине.

"Видели смо да има доста простора када се узме лопта против Португалије. Мислим да ћемо моћи да их угрозимо. Недостаје нам Костић, то је истина, али имамо Гаћиновића, Лазовића, доста је играча на тим позицијама који могу да замене Костића. Најбитније да када им узмемо лопту направимо добру транзицију", закључио је Рукавина.

Утакмица између Португалије и Србије игра се у понедељак на стадиону "Луж" од 20.45.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи