Украјина одолела Португалији, убедљиви Французи и Енглези

Противници Србије у Групи Б у квалификацијама за Европско првенство 2020. године Португалија и Украјина одиграли су меч без голова у Лисабону. Победе су у осталим групама уписали Француска, Енглеска, Турска, Исланд и Луксембург.

Украјина је успела да изненади селекцију Португалије у Лисабону, задржавши браниоце трофеја на ремију без постигнутих голова.

Домаћа селекција имала је потпуну иницијативу, била опаснија, нападала готово читав меч, али није успела да пробије веома дисциплиновану одбрану Украјине.

Голман Пјатов истакао се као најбољи појединац и јунак гостију, са неколико добрих одбрана, али углавном је посао себи олакшавао одличним постављањем и комуникацијом са својим дефанзивцима.

Укајина је играла веома пожртвовано и дисциплиновано, поготово у започињању напада. Украјинци нису паничили под налетима и пресингу Португалије, већ су успевали да простор освајају везаним додавањима.

Ипак до тога није превише долазило у другом полувремену које је потпуно били на страни Португалије, која је све карте бацила у напад. Андре и Бернардо Силва, као ни Роналдо, нису успели да пробију бедем Украјине до краја сусрета.

Велику шансу за Украјину и прилику да освајање сва три бода у Лисабону пропустио је натурализовани Украјинац Мораеш у 90. минуту меча.

Следећи меч Португалија такође игра у Лисабону, против селекције Србије.

У осталим резултатима Енглеска је са убедљивих 5:0 савладала Чешку, Француска је са 4:1 била боља од Молдавије, Турска је славила над Албанијом са 2:0, Исланд је истим резултатом савладао Андору, док је Луксембург са 2:1 победио Литванију. Бугарска и Црна Гора одиграли су нерешено 1:1.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи