Лев види Србију као праву припрему за Холандију

Селектор селекције Немачке Јоахим Лев истакао је да ће меч са Србијом бити идеална прилика да се његов тим припреми за почетак квалификација за Европско првенство 2020. године. Србија од 20.45 гостује "Панцерима" у Волфсбургу чиме ће почети нови репрезентативни циклус.

Немачка је после разочаравајуће 2018. године и краха на Светском првенству у Русији доживела велике промене, па је тако Лев одјавио неколико стандардних играча - Матса Хумелса, Џерома Боатенга, Томаса Милера...

Утакмица са младом екипом Србије послужиће као прави тест колико Левови клинци могу у овом тренутку, али он истиче да ће главни фокус бити на дербију са Холандијом у првом колу групе Ц.

"Постоје две ствари које желимо да успоставимо у раној фази утакмице. Прва је тактика, о којој ћу разговарати са играчима. Друга ствар јесте да желим да играчим, посебно јер је овај тим, знају да им потпуно верујем. Желимо да их развијамо и дамо им одговорност. Треба да својим одлукама одговоримо на претходне неуспехе. Играчима је потребно поверење нас тренера у следећих неколико месеци. Хоћемо да знају да ће добити времена колико им је потребно", рекао је Лев.

Том сусрету биће подређен и окршај са "Орловима".

"Циљ нам је да припремимо и проверимо све играче за меч са Холандијом, то је свакако сусрет велике важности. Против Србије ћемо морати да играмо на одређен начин, с обзиром на то да је у питању тим који је технички изузетно јак. Меч у Волсбургу је важан, као и тренирање, али јасно је да нам је свима у мислима недеља и старт квалификација. Видећу како се играчи осећају, колико је ко играо и тек онда одлучити о саставу".

Човек који је Немце вратио на кров света 2014. године свестан је ризика који је преузео када се одлучио на подмлађивање репрезентације.

"Када донесете одлуку да квалификације почнете са младим играчима и немате алтернативу, онда свакако ризикујете. Не знате колико брзо ће остварити свој потенцијал. Убеђен сам да ће моји играчи успети и зато сам спреман да преузмем тај ризик", закључио је Лев.

Немачка гостује Холандији у недељу од 20.45 на "Јохан Кројф арени" у Амстердаму.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се