Србија у Волфсбургу почиње нови квалификациони циклус

Фудбалска репрезентација Србије почиње у среду нови квалификациони циклус пријатељском утакмицом са Немачком у Волфсбургу. "Орлови" ће од 20.45 из града "фолксвагена" кренути на пут чији ће крајњи циљ Европско првенство 2020. године.

Континентално такмичење биће играно широм Европе, а Србија прву квалификациону утакмицу игра за Португалијом у понедељак.

Окршај са посрнулим великаном биће права припрема за предстојеће изазове, "панцери" су тренутно 15. на Фифној ранг-листи, али се после реконструкције тима очекује да се поново нађу у самом врху.

Код Немаца има измена, што није ништа у поређену са ситуацијом у нашем националном тиму, који осим честог превирања међу играчима, сада има проблема и са повредама.

У Београду су остали да се опорављају капитен Александар Коларов, затим Душан Тадић, тамо је и Филип Костић, а нема ни Александра Митровића. Љубомир Фејса ће репрезентацију дочекати у Лисабону, Александар Пријовић није ни допутовао у Немачку. Немања Матић пропушта обе утакмице.

Селектор Младен Крстајић је истакао да тиму недостаје искуства, али да му не мањка жеље и, док медији покушавају да искроје почетни тим на старту новог циклуса, он је открио само једног стартера – Луку Јовића. Јовић је далеко најинтересантнији играч локалним медијима. Најбољи стрелац Бундеслиге Немачке са великим амбицијама улази у овај меч.

Србија је непоражена од утакмице са Бразилом на Светском првенству у Русији, али наш тим од тог меча није имао тако великог и значајног противника. С друге стране, Немци су гладни успеха и жеље да оправдају статус четвороструког светског првака.

Очекује се да ће стадион који прима 26.000 гледалаца бити испуњен до последњег места јер је на 24 часа пре старта утакмице продато око 23.400 улазница.

"Орлови" ће у понедељак од 20.45 у Лисабону гостовати Португалији у првом колу групе Б квалификација за Европско првенство.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво