Рапорт из Волфсбурга пред меч Немачка - Србија

Фудбалска репрезентација Србије у среду од 20.45 у Волфсбургу, игра пријатељску утакмицу са Немачком. То је права провера пред први меч у квалификацијама за Европско првенство са селекцијом Португалије у понедељак. У Волфсбургу је Александар Стојановић.

Фудбалска репрезентација Србије прву утакмицу у 2019. години игра у Немачкој. Домаћин је 16. на Фифиној ранглисти, али они заслужују по ономе што су до сада урадили и у историји далеко бољу позицију. У осталом реч је о репрезентацији која је четири пута била шампион света.  

Немци су измењени у поређењу са неким претходним утакмицама, али у том смислу знатно више разлика има у репрезентацији Србије.

У Београду су остали да се опорављају капитен Коларов, затим Душан Тадић, тамо је и Костић, а нема ни Александра Митровића. Фејса ће репрезентацију дочекати у Лисабону, Александар Пријовић није ни допутовао у Немачку. Немања Матић пропушта обе утакмице.

"Ови момци који су допутовали у Немачку имају квалитет и сигурно ће у среду показати свој квалитет на терену. Ми поштујемо и респектујемо Немачку као фудбалску велесилу, али мислим да имамо младе и квалитетне можда недовољно искусне играче, које желе да се доказују и који ће бити окосница српског фудбала у будућности", рекао је селектор Крстајић на конференцији за новинаре.

Немачка има четири титуле првака света. Србија није ни близу по резултатима. Али и једни и други су опрезни пред пријатељску утакмицу у среду увече на Фолксваген арени.

Много се у домаћим медијима говори о изостанку стандарних и познатих Матса Хумелса, Томаса Милера и Џерома Боатенга. Фудбалери Бајерна више нису чланови репрезентације, бар не док је електор Јоаким Лев.

Ако се за Немце може рећи да су направили промене, шта да се каже за репрезентацију Србије.

Поред сада већ дугорочног изостанка из националног тима неколико играча који су учествовали на Светском првенству, за овај, и што је још теже за следећи меч, нема ни оних на које је селектор Младен Крстајић сигурно рачунао:

"Иако изостају многи играчи, ово је млад тим и верујем да ће показати колико вреди", рекао је он у уторак на конференцији за медије.

Изнео је само један податак у вези са стартном поставом - играће Лука Јовић.

Јовић је далеко најинтересантнији играч локалним медијима. Најбољи стрелац Бундеслиге Немачке са великим амбицијама улази у овај меч:

"Ово неће бити пријатељска утакмица јер ми желимо да покажемо свој потенцијал."

Тешко је говорити о томе са којих 11 ће Крстајић ући у сусрет. Немања Милетић је радио одвојено од екипе, трчећи лагано око терена на тренингу у уторак па би десног бека поново могао да игра Антонио Рукавина или можда повратник у национални тим Дарко Лазовић.

Сигурно је да ће овај састав бити сасвим другачији од оног који ће наступати на старту квалификација у Португалији.

Србија је непоражена од утакмице са Бразилом на Светском првенству у Русији, али Србија од тог меча није имала тако великог и значајног противника.

Очекује се да ће стадион који прима 26.000 гледалаца бити испуњен до последњег места јер је на 24 часа пре старта утакмице продато око 23.400 улазница.

 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи