Крстајић: У Немачкој да се уиграмо за Лисабон

Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић рекао је да је пријатељски меч у Немачкој прилика да се екипа додатно уигра за старт квалификација за Европско првенство и гостовање Португалији.

Крстајић у Волфсбургу неће моћи да рачуна на Немању Матића, Александра Коларова, Љубомира Фејсу, Александра Митровића, Душана Тадића и Филипа Костића.

"Имамо великих проблема са повредама, али нема кукања. Исто тако ни страха пред Немачку, повреде кроје тим и идеје око формације. Ослабљени смо, али верујем у ове момке. Резултат јесте битан, али не толико колико да се уиграмо и пружимо добру игру пред Португалију", рекао је Крстајић новинарима у Старој Пазови.

Он је подсетио да је Немачка једна од најјачих селекција света.

"Велесила су, имају преко 50 играча. Поштујемо их и ценимо њихову прошлост", рекао је Крстајић и потврдио да неће бити накнадних позива за играче.

На питање да прокоментарише деманте његових речи од Луке Миливојевића и Марка Грујића, који су изостали са списка, Крстајић није желео да одговори.

"То је прошлост, немам коментар. Окупили смо се да причамо о Немачкој и Португалији, о момцима који су овде".

Капитен "орлова" Александар Коларов такође се слаже да је меч против Португалије од веће важности.

"Португалија је важнија, зато осећамо притисак да се пласирамо. На нама је била кривица када нисмо играли ја великим турнирима. Фалиће нам неколико играча против Немачке, волео бих да победимо 5:0, али сам реалан. Идемо да се боримо" навео је он.

На питање како зауставити Кристијана Роналда против Португалије, Коларов каже:

"Роналдо и Меси се рађају једном у 100 година. Освојио је пет Златних лопти, нема тактике за њега, јако га је тешко сачувати. Покушаћемо као колектив да га зауставимо", закључио је Коларов.

Србија гостује Немачкој у Волфсбургу 20. марта, а пет дана касније почиње квалификације за Евро 2020 против Португалије у Лисабону.

Крстајић на мукама због повреда, Матић не игра

Везни фудбалер Манчестер јунајтеда Немања Матић због повреде пропустиће предстојеће дуеле репрезентације Србије против Немачке и Португалије.

На данашњем окупљању у Кући фудбала у Старој Пазови селектор Младен Крстајић потврдио је да не може да рачуна на Матића, без обзира што је играо претходног викенда.

Из истог разлога пријатељски меч у Немачкој пропушта Александар Коларов, с тим да би требало да буде спреман за Португалце, а идентична ситуација је и са Душаном Тадићем, Филипом Костићем, Љубомиром Фејсом и Александром Митровићем.

"Имамо много кадровских проблема. Ипак, на списку имам довољно играча за меч са Немачком", рекао је Крстајић на конференцији за новинаре.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво