Звезда надиграла Рад на Бањици

Црвена звезда је савладала Рад на Бањици са 3:0 (1:0) у мечу 27. кола Суперлиге Србије.

Црвено-бели су овом победом задржали предност од седам бодова у односу на другопласирани Раднички из Ниша, а Партизану побегли на плус 24. Рад је 14. на табели са 21 бодом.

Рад је запретио на старту меча, потом је Звезда преузела иницијативу, док се домаћин коцентрисао на одбрану и претио из контранапада. Црвено-бели су стварали шансе, али нису успели озбиљније да запрете све до момента када су постигли гол.

Звезда је повела у 20. минуту сусрета. Акција је почела корнером који је извео Бен са леве стране, уследило је неколико покушаја у казненом простору, створила се велика гужва, до лопте је дошао Јовељић и прецизним ударцем погодио мрежу.

У финишу првог полувремена Звезда је створила још неколико прилика, али су пре свих Бен и Павков били непрецизни па се на одмор отишло при резултату 1:0.

У наставку сусрета исте слика. Звезда је нападала стварала шансе, а Рад се бранио. Из такве игре црвено-бели су стигли до другог гола у 53. минуту. Стојковић је упутио центаршут са леве стране, Шипчић је одбио лопту главом, она је стигла до Јовељића, који је успео да се окрене, превари Јовановића и пошаље лопту у мрежу.

Рад се потом ослободио притиска, међутим није успео да створи озбиљнију прилику пред голом Борјана. Црвено-бели су створили још неколико шанси, а у финишу сусрета стигли до убељиве предности.

Ебисилио је сјајно лобовао одбрану Рада и упослио Бена, који се нашао сам испред голмана домаћина и прецизним ударцем постигао гол.

У наредном колу Звезда дочекује Мачву, а Рад гостује Радничком у Нишу.

Ток меча:

18.45 - ГООЛ! Звезда води са 3:0. Ебисилио је одлично упослио Бена који се нашао сам испред голмана и прецизним ударцем повећао предност црвено-белих, минут 87.

18.10 - ГОООЛ Црвена звезда води против Рада са 2:0. После центаршута Стојковића, Шипчић је одбио лопту која је стигла до Јовељића, овај успева да се ослободи Јовановића и постигне свој други гол на мечу, играо се  53. минут.

18.03 - Настављен је меч на Бањици, промена у тиму Рада, уместо Вање Илића на терену је Душан Живковић.

17.47 - Крај првог полувремена, Рад - Црвена звезда 0:1.

17.47 - Поново је покушао Бен са дистанце, али његов ударац са око 25 метара завршио је крај гола.

17.45 - Шанса за црвено-беле, Бен је шутирао са око 13-14 метара, а ли је за мало био непрецизан. У наредном нападу Павков користи грешку одбране Рада, али његов лоб је завршио на мрежи.

17.26 - Рад прети преко Богуновића, али његов ударац главом Борјан је успео да заустави.

17.21 - ГОООЛ! Црвена звезда води са 1:0. После неколико везаних центаршутева у казнени простор Рада, створила се велика гужва, лопта је стигла до Јовељића који успева да погоди мрежу. Играо се 20. минут.

17.17 - Звезда је потом преузела иницијативу, ређале су се шансе пред голом домаћина, за сада без промене резултата.

17.02 - Већ у првом нападу запретио је Рад, међутим одбрана Звезде је добро интервенисала.

17.02 - Почео је меч на Бањици.

16.55 - Познати су и састави тимова уочи дуела на Бањици:

Рад: Марковић, Шипчић, Јовановић, Стевић, Тричковић, Тановић, Баиновић, Илић, Петровић, Веселиновић и Трифуновић.

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Савић, Милуновић, Стојковић, Бен, Јовичић, Јованчић, Иванић, Јовељић и Павков.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи