Ливерпул славио у Минхену, "петарда" Барсе

Фудбалери Ливерпула савладали су у Минхену Бајерн са 3:1 чиме су се пласирали у четвртфинале Лиге шампиона. Барселона је на "Ноу Кампу" декласирала Лион са 5:1.

Ливерпул и Барселона изборили су пласман у четвртфинале победама над Бајерном, односно Лионом.

Након што је у Енглеској било 0:0, Ливерпул је успео да слави са 3:1 на "Алианц арени" у Минхену головима Манеа и Ван Дајка, док је једини гол Бајерна био аутогол Матипа.

Након тврдог почетка и одмеравања снага, Ван Дајк је послао дугу лопту ка Манеу, овај је успео да заобиђе Нојера и пошаље лопту у небрањену мрежу.

Бајерн је успео да изједначи 13. минута касније. Гнабри је пробио по десној страни, убацио лопту у петерац, а тамо Матип неспретно реаговао и убацио лопту у сопствену мрежу.

У другом полувремену Ливерпул је сломио ривала са два гола. Прво је Милнер у 69. минуту добро извео корнер, нашао Ван Дајка, овај се добро одразио и главом сместио лопту у мрежу Бајерна.

Тим из Минхена се отворио, кренуо на све или ништа и то их је коштало новог примљеног гола.

Салах је у 84. минуту са десне стране центрирао, а у шеснаестерцу је Мане добро скочио, постигао гол главом и коначних 3:1.

Барселона је на "Ноу Кампу" убељдиво савладала Лион са 5:1.

Меси је имао своје вече, Аргентинац је начео противнике са беле тачке "Паненком" у  18. минуту.

У 33. минуту Суарез је одлично упослио Кутиња, који није имао тежак задатак да затресе мрежу.

Лион је смањио на 2:1 у 58. минуту колом Тусара. Лион је од тог тренутка кренуо у напад, створио пар шанси и умало дошао до изједначења.

Ипак, Барселона је успела да преломи ривала у 78. минуту. Меси је одлично прошао кроз одбрану Лиона и постигао гол.

Од тог тренутка игра Лиона се распала, па је Барселона успела да постигне још два гола, оба након контре. Први је постигао Пике, а други Дембеле.

Барселона и Ливерпул придружили су се Јувентусу, Ајаксу, Ситију, Јунајтеду, Тотенхему и Порту у четвртфиналу. 

Овако су протекли сусрети у Минхену и Барселони: 

22.55 – Завршени су сусрети у Минхену и Барселони, победе и пласман у четвртфинале Лиге шампиона обезбедили су Ливерпул и Барселона.

22.50 – ГООЛ! "Петарда" Барселоне, овога пута стрелац је Усман Дембеле у 86. минуту.

22.44 – ГООЛ! Пике ставља тачку на меч Барселоне и Лиона у 82. минуту. Каталонци воде са 4:1, сјајна контра домаће екипе, Меси је упослио Пикеа који је испратио акцију и постигао гол.

22.42 – ГООЛ! Мане другим голом доноси Ливерпулу предност од 3:1. Салах је са десне стране убацио лопту на другу стативу, тамо је одлично утрчао Мане који главом шаље лопту у мрежу Бајерна.

22.41 – ГООЛ! Меси постиже нови гол за Барселону, која води са 3:1.

22.27 – ГООЛ! Ливерпул води са 2:1 од 69. минута, стрелац је Ван Дајк. Добро изведен корнер Милнера, највиши у петерцу био је је Ван Дајк, добро се одразио и главом сместио лопту у мрежу Бајерна.

22.22 – ГООЛ! Лион смањује на 2:1 у 58. минуту, Тусар је стрелац. Након "скраћеног корнера" и гужве у шеснаестерцу Барселоне најбоље се сналази Тусар који прецизним ударцем матира Тер Штегена.

22.03 - Настављен је меч на "Алианц арени"...

21.39 – ГООЛ! Бајерн у 39. минуту изједначује на 1:1. Пробио је Гнабри по десној страни, убацио оштру лопту у петерац Ливерпула, а тамо Матип шаље лопту у сопствену мрежу.

21.32 – ГООЛ! Барселона води 2:0 од 31. минута, Кутињо постиже гол. Суарез је преварио дефанзивца Лиона, потом несебично упослио Кутиња када је голман изашао на њега, а Бразилац није имао тежак посао да затресе мрежу.

21.26 – ГООЛ! Ливерпул води у Минхену, Мане је стрелац 27. минуту. Сенегалац се одлично убацио на дугу лопту Ван Дајка, заобишао Нојера и потом прибрано погодио небрањену мрежу Бајерна.

21.18 – ГООЛ! Барселона води од 18. минута, Меси је стрелац са пенала.

21.00 – Почели су сусрети у Минхену и Барселони.

20.05 - Познати су тимови и у Барселони:

20.00 - Познати су састави тимова у Минхену:

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара