Звезда убедљивом победом прославила рођендан

Фудбалери Црвене звезде савладали су на свом терену екипу Земуна са 4:0 у мечу 26. кола Суперлиге Србије.

Црвена звезда је 74. рођендан прославила убедљивом победом над Земуном. На стадиону "Рајко Митић" виђена је занимљива утакмица у којој је виђено четири гола од чега су два из пенала, а један аутогол.

Звезда је била бољи противник читав меч, доминирала поседом, диктирала темпо и стварала шансе.

Црвено-бели су до предности дошли у 32. минуту. Гајић је пао у шеснаестерцу ривала, а судија Шегрт досудио је једанаестерац, који је сигурно извео Марин.

Десет минута касније, добар пресинг Звезде уродио је плодом, Павков је проследио лопту до Јовељића, који је у ситуацији један на један са голманом изашао као победник.

У другом полувремену наставило се у истом ритму. У 53. минуту Звезда је повезала неколико додавања, створила вишак по десној страни. Јовељић је утрчавао у шеснаестерац, након контакта са фудбалером Земуна је пао, а Шегрт је поново показао на белу тачку.

Овога пута пенал је сигруно извео Павков за 3:0.

Последњи гол на мечу дело је фудбалера Земуна, али у сопствену мрежу. Златковић је неспретно реаговао, након доброг продора Стојковића по левој страни и оштро убачене лопте.

Звезда је уписала 23. победу и 72. бод, што је седам више од другопласираног Радничког. Црвено-бели дошли су до 52. узастопне утакмице без пораза, чимесу оборили досадашњи рекорд клуба.

Земун је претпоследњи на табели са 18 бодова.

Распоред утакмица, субота: Раднички Ниш - Младост 1:0 (Ранђеловић 40), Напредак - Војводина 0:0, Црвена звезда - Земун 4:0.

Недеља: Динамо - Чукарички (15), Спартак - Радник (15), Бачка - Мачва (17), Пролетер - Рад (17), Вождовац - Партизан (17).

Табела: Црвена звезда 72 бода, Раднички Ниш 65, Партизан 51, Чукарички 48, Младост 39, Напредак 35, Пролетер 33, Радник 32, Војводина 29, Мачва 25, Вождовац 25, Спартак 23, Бачка 22, Рад 20, Земун 18, Динамо 18

Овако је протекао меч:

19.52 – Крај меча, победа Звезде над Земуном од 4:0.

19.28 – ГООЛ! Звезда стиже до предности од 4:0 у 67. минуту, након аутогола Златковића. Стојковић је пробио по левој страни, оштро центрирао ка Иванићу који је закачио лопту, али она од фудбалера Земуна Златковића завршава у мрежи.

19.14 – ГООЛ! Павков сигурно изводи пенал. Звезда води 3:0.

19.13 – Нови пенал за Звезду. Јовељић је пао у шеснаестерцу, а судија Шегрт поново показује на белу тачку.

19.06 – Настављен је меч...

18.48 – Крај првог полувремена, након 45 минута Звезда води са 2:0.

18.43 – ГООЛ! Звезда води са 2:0 од 42. минута, Јовељић је стрелац. Грешка одбране Земуна при пресингу Иванића. Ебесилио је брзо пронашао Павкова, а овај Јовељића којем није било тешко да савлада голмана гостију.

18.38 – Стрелац гола за Звезду Марко Марин напушта терен у 37. минуту, ради се о лакшој повреди, у игру улази Лоренцо Ебесилио.

18.33 – ГООЛ! Звезда води од 32. минута, Марин је стрелац са беле тачке.

18.32 – Једанаестерац за Звезду. Гајић се нашао у шеснаестерцу Земуна, тамо је стигао до лопте пре Аземовића, а судија Шегрт је контакт двојице фудбалера окарактерисао као фаул.

18.26 – Најбољу шансу на мечу Земун ствара у 25. минуту. Добро су гости отворили контру, лопта је стигла до Кукуличића на десној страни, овај је одлично шутирао, али је Борјан врховима прстију одбранио.

18.22 – Звезда прети у 21. минуту. Стојковић одбијену лопту шаље у шеснаестерац, а тамо је Савић са петерца главом шаље преко гола.

18.04 – Занимљиве ситуације на обе стране, али нема промене резултата. Земун је могао да створи опасност, али је Борјан на време изашао, док на другој страни Павков на центаршут Иванића шутира мало поред гола гостију.

18.02 – Почео је меч на стадиону "Рајко Митић".

17.10 – Познати су састави обе екипе:

Звезда: Борјан, Гајић, Савић, Бабић, Стојковић, Јовичић, Јованчић, Марин, Иванић, Јовељић, Павков.

Земун: Милошевић, Мијаиловић, Златковић, Аземовић, Кукуличић, Вучић, Кисо, Нешковић, Синђић, Илић, Видић. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво