Мајсторија Марина, Звезда се вратила на победнички колосек

Фудбалери Црвене звезде победили су Младост у Лучанима резултатом 3:1 и тако се вратили на победнички колосек после ремија у "вечитом дербију". Црвено-бели су одиграли рутински на веома тешком гостовању и после 25 утакмица не знају за пораз у домаћем шампионату.

Екипа Владана Милојевића убедљиво је прва на табели са 69 бодова, седам више од другопласираног Радничког из Ниша, који су савладали Партизан у дербију кола.

Црно-бели из Хумске су до сада скупили 51 бод.

Звезда је од самог старта утакмице кренула офанзивно, имала шансу већ у 21. секунди, да би до предности стигла у 15. минуту. Филип Стојковић је оборен у казненом простору, судија Милош Ђорђић је показао на белу тачку, а сигуран извођач пенала био је Ел Фарду Бен.

Шампион Србије наставио је да доминира и ствара прилике, што им се исплатило у 29. минуту. Након прекида и акције по десном боку, Милан Павков је лепо прихватио центаршут и са неких десетак метара погодио доњи леви угао гола домаћих.

Младост је ипак врло брзо могла да смањи резултат јер је неколико минута касније Мирко Иванић скривио једанаестерац на другој страни, али није успела. Голман Звезде Зоран Поповић прочитао је ударац резервисте Милана Бојовић и сачувао два гола вишка на полувремену.

Међутим, од почетка другог полувремена било је јасно да црвено-белима посао неће бити тако лак у наставку јер је Младост смањила резултат. У 55. минуту Петар Бојић је искористио центаршут Павловића и преполовио заостатак - 2:1.

Чинило се да Лучанци могу да припрете и изједначе, али тако није мислио Марко Марин који нас је у 70. минуту "почастио" најлепшим моментом на мечу - фантастично је извео слободан ударац са 20 метара и постигао трећи гол за Звезду.

Тиме је решен дуел и гостујући тим је до краја рутински сачувао вођство.

У првој утакмици 25. кола Земун и Пролетер одиграли су без голова, исти резултат виђен је на мечу Мачве и Динамо Врања.

Чукарички је са 2:1 савладао Напредак, баш као и Радник против Вождовца после преокрета, док је меч Рада и Бачке завршен нерешено - 1:1.

Резултати и стрелци:

Земун - Пролетер 0:0
Чукарички - Напредак 2:1
(Стевановић 46, Сарић 89 - Ивановић 29)
Мачва - Динамо Врање 0:0
Младост - Црвена звезда 1:3
(Бојић 55 - Бен пенал 15, Павков 29, Марин 70)
Рад - Бачка 1:1
(Балабановић 32 - Томић 67)
Радник - Вождовац 2:1
(Златановић 27, Ристовић 38 - Арсић 5)
Партизан - Раднички Ниш 0:1 (Хаскић 41)
Војводина - Спартак 1:2 (Митошевић 29 - Керкез 49, Денковић 72)

Табела: Црвена звезда 69 бодова, Раднички Ниш 62, Партизан 51, Чукарички 48, Младост 39, Напредак 34, Пролетер 33, Радник 32, Војводина 28, Вождовац 25, Мачва 25, Спартак 23, Бачка 22, Рад 20, Земун 18, Динамо 18.

Ево како је протекао меч у Лучанима:

17.51 - Крај утакмице, Звезда је победила у Лучанима 3:1!

17.49 - Мирко Иванић је имао две велике прилике у финишу сусрета, иако се нашао у изузетним позицијама, није постигао првенац у новом клубу.

17.46 - И стрелац првог гола напушта игру, Бена је заменио Дејан Јовељић.

17.43 - У 86. минуту Марин уступа своје место Бранку Јовичићу.

17.36 - Сада је био ред и на Павкова да промаши. Лепа полуконтра и асистенција Бена није крунисана голом јер је стамени нападач шутирао преко пречке.

17.33 - Велика прилика за Младост у 76. минуту. Бојовић је остао усамљен на петерцу, али је његов покушај главом завршио у рукама Поповића.

17.27 - ГОООЛ! Мајсторија Марка Марина из слободног ударца! Изборио је Немац слободњак са неких 20 метара, а онда мајсторским ударцем, од две стативе, повисио на 3:1 у 70. минуту.

17.18 - Прва измена у Звезди у 60. минуту, уместо Боаћија на терену је Јирка.

17.12 - ГОООЛ! Младост смањује на 2:1! Стрелац за домаћина био је Петар Бојић који је одлично искористио асистенцију Павловића. После одбитка из корнера, Павловић је лепо проследио лопту на другу стативу одакле Бојић главом тресе мрежу у 54. минуту.

17.05 - Умало аутогол Младости после центаршута Марина из прекида, домаћин је имао среће. У наставку акције немачки везиста је још једном покушао - без већег успеха.

17.03 - Почело друго полувреме.

16.47 - Завршено је прво полувремене, Звезда има два гола предности у Лучанима. 

16.44 - Ритам у Лучанима је опао и Звезда је сигурно чувала вођство. Неугодан ударац у зглоб добио је Павков, али се брзо придигао.

16.37 - Поповић одбранио пенал! Бојовић је одмах желео да постигне гол и шутирао по средини гола, чувар мреже Звезде га је прочитао и одбранио ударац.

16.36 - Пенал за Младост! Иванић је неопрезно покушао да одузме лопту и сада домаћин има шансу да смањи резултат.

16.35 - Прва измена у редовима Младости, Бојовић је већ у 34. минуту заменио Синђића.

16.34 - Звезди поништен гол због офсајда. Одлично је Јованчић проиграо Боаћија који је обишао голмана и затресао мрежу, али је помоћни судија подигао заставицу.

16.30 - ГООООЛ! Звезда води 2:0 у Лучанима! Овога пута стрелац је био Милан Павков који игра фантастично од почетка сезоне. Лепо је у 30. минуту прихватио центаршут са десне стране, ухватио "дропку" и послао је у доњи леви угао.

16.24 - Навијачи Звезде забринули су се у 24. минуту када је на трави остао да лежи Марко Марин. Немачки везиста је добио снажан ударац у колено приликом покушаја да дође до лопте, али је успео да се опорави.

16.15 - ГОООЛ! Звезда води у Лучанима! Одговорност је код гостију преузео Ел Фарду Бен, сигурно погодио доњи десни угао за вођство гостију од 15. минута.

16.14 - Пенал за Звезду! У казненом простору оборен је Филип Стојковић, стартовао је Радивојевић и судија није имао дилему.

16.12 - Росић спречава вођство Звезде! Поново је одлично прошао Марин кроз средину и асистирао Боаћију, нападач из Гане је имао "један на један", поново је успешнији био голман Росић.

16.10 - Од почетка сусрета црвено-бели су кренули офанзивно и "плели мрежу" испред гола Росића, а у деветом минуту имали нову прилику. Са левог бока лепо је на другу стативу центрирао Марин, Милан Павков је из готово немогуће ситуације ухватио волеј, али га је голман спречио да постигне погодак.

16.05 - У истом термину игра се још неколико дуела 25. кола Суперлиге Србије. То су мечеви Чукарички - Напредак, Мачва - Динамо Врање, Рад - Бачка и Радник - Вождовац. 

16.01 - Гости из Београда имали су шансу већ у првом нападу, када је Ричмонд Боаћи побегао одбрани Младости и нашао се испред голмана. Шутирао је у ближи угао, али је био непрецизан.

16.01 - Почела је утакмица у Лучанима!

15.55 - Завршена је прва утакмица данашњег програма у којој су Земун и Пролетер одиграли без голова. 

15.45 - Састави екипа

Младост: Росић - Пешић, Синђић, Андрић, Лековић - Пејовић, Тумбасевић, Павловић, Бојић, Димић - Радивојевић

Црвена звезда: Поповић - Стојковић, Милуновић, Бабић, Гајић - Јованчић - Бен, Марин, Иванић - Боаћи, Павков

15.30 - Гостујући тренер Владан Милојевић направио је измене у односу на "вечити дерби" одигран за викенд. Уместо Борјана на голу је Поповић, а у нападу ће играти Боаћи и Павков.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво