Мирковић: Чека нас квалитетан Раднички

Тренер фудбалера Партизана Зоран Мирковић рекао је да је већ заборавио буран вечити дерби и да, без обзира на велики умор, његов тим мора да пружи добру партију против Радничког како би се примакао Нишлијама на табели Суперлиге.

"Свака следећа утакмица је најважнија, дерби је већ архивиран. Играмо против ривала који је испред нас, веома квалитетан са добрим појединцима, а и као колектив су јаки. Добро их води колега Лалатовић и очекује нас тежак задатак. Ипак, надам се да ћемо навијачима поклонити добру утакмицу", рекао је Мирковић на конференцији за медије у Спортском центру Телеоптик.

Он је признао да су се црно-бели доста физички и ментално потрошили у вечитом дербију против Црвене звезде (1:1), али да верује да ће бити спремни за Раднички.

Мирковић додаје да га радује што је Раднички озбиљан конкурент Партизану и Црвеној звезди и да би волео да и други се придруже.

"Цео српски фудбал може да профитира, сада је Раднички у врху, надам се да ће ускоро и Војводина. Од вишка квалитета никада глава није болела. Ми се боримо за свој дрес и клуб, а онда и против других", додао је Мирковић.

На питање како гледа на изјаву тренера Ненада Лалатовића да је Раднички бољи од Партизана, Мирковић одговара да може тако да се каже када се гледа табела на којој Нишлије имају осам бодова више.

"Ипак, мислим да смо ми конкурентнији и то смо показали против најбољих екипа у земљи. Ту смо раме уз раме", поручује тренер Партизана.

Мирковић се још једном осврнуо на утакмицу против Црвене звезде и велику тензију која је подигнута, откривши да је разговарао и са капитеном из супротног табора Вујадином Савићем.

Тренер Партизана би ускоро могао да добије казну због инцидента са помоћним тренером Црвене звезде Миланом Косановићем, иако се извинио за неприкладан потез.

"Врши се притисак, бићемо опрезни када су све ствари у питању. Треба да се изборимо са емоцијама у великој утакмици као што је дерби. Такве ствари су се дешавале, али и дешаваће се после нас у дербијима. Сви актери треба да обрате пажњу, мислим и на себе", закључио је он.

Утакмица између Партизана и Радничког игра се сутра на стадиону у Хумској од 18 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво