Варнице на терену, без победника у 159. вечитом дербију

Црвена звезда – Партизан 1:1 (0:1). Највећи дерби српског фудбала, 159. по реду, завршио се без победника. Црно-бели повели чудним поготком Немање Николића, изједначио Милан Павков у наставку. Црвена звезда је задржала 15 бодова предности у односу на вечитог ривала.

Фудбалери Црвене звезде и Партизана одиграли су 159. вечити дерби на стадиону "Рајко Митић", а на крају је подела бодова најправеднији исход – 1:1.

Као и после сваког дербија, и из једног и из другог табора имаће за чиме да жале, вероватно ни једни ни други неће бити задовољни суђењем, али је утисак да нити једна од екипа није заслужила да изгуби овај меч.

Партизан је боље ушао у сусрет, али после 15 минута игре Звезда преузима теренску иницијативу.

Бен је у 23. минуту постигао погодак, који је поништен на асистенцију помоћног судије. Ипак, на ТВ снимку се јасно види да су двојица играча Црвене звезде били у офсајду, али не и Бен.

Партизан до предности стиже у 37. минуту, после једне ситуације која се једноставно може описати као бизарна. После дуела Косовића и Стојковића, лопта стиже до Борјана, који је напуцао Николића, те лопта завршава у голу црвено-белих.

У наставку, тренер црвено-белих Владан Милојевић заиграо је са два нападача, што му се на крају крајева и исплатило. Павков је пре другог дела ушао у игру уместо Вељка Симића и добио велики број дуела са одбраном Партизана.

После једне такве ситуације, лопта се вратила Павкову, који је снажно шутирао и савладао вечерас сигурног Владимира Стојковића.

Током меча смо видели велики број дуела на терену, а у финишу меча избегнут је тежи инцидент, после дуела Николића и Чаушића. Ипак, све се брзо смирило и утакмица је завршена нерешеним резултатом 1:1.

Утакмицу је судио Данило Грујић из Ниша, који је показао десет жутих картона – четири играчима Звезде, а шест фудбалерима Партизана.

Пре утакмице дошло је до сукоба навијача и полиције на Аутокоманди, а на самом стадиону "Рајко Митић", осим пиротехнике, није било озбиљнијих инцидената. 

Звезда је тако задржала 15 бодова предности у односу на вечитог ривала, док је Раднички на другом месту са седам бодова мање од црвено-белих и осам више од црно-белих.

Овако је протекао 159. вечити дерби: 

19.58 – Крај меча, Црвена звезда – Партизан 1:1.

19.52 – Поново дуел играча две екипе на терену, који је могао да прерасте у озбиљнији инцидент. Николић је ударио Стојковића и зарадио жути картон, а онда је Чаушић желео да "дели правду". На крају се све смирило, а ускоро улазимо у надокнаду времена.

19.45 – Последњу измену врши Милојевић, уместо Јованчића на терену је Горан Чаушић.

19.41 – Прва измена у тиму Партизана. Уместо Небојше Косовића у игри је Слободан Урошевић.

19.38 – ГОООЛ! Звезда у 74. минуту стиже до изједначења! Одличан ударац Милана Павкова, лопта од стативе улази у гол Партизана, Стојковић је немоћан.

19.34 – Друга измена у тиму Звезде. Уместо Бранка Јовичића у игри је Мирко Иванић.

19.33 – Сада се Борјану указује помоћ, пошто је голман Звезде остао на земљи после једног опасног контранапада Партизана.

19.27 – Боаћи је на земљи без свести. Милуновић је био најбољи у скоку после новог корнера за Звезду, али је дефанзивац црвено-белих у скоку куком ударио Гањанина у главу. Боаћију се указује лекарска помоћ.

19.24 – Још једна прилика за Јованчића, али је играч Звезде шутирао поред гола Партизана.

19.21 – Добра прилика за Звезду. После корнера са десне стране, Јованчић је био највиши у скоку, али је Стојковић одлично интервенисао. Покушао је Партизан у полуконтри, али без већих проблема пред голом Борјана.

19.17 – Још један жути картон за игаче Партизана, уписан је леви спољни Немања Р. Милетић.

19.14 – Жути картон за Горана Закарића, који је нешто оштрије стартовао и оборио Стојковића.

19.10 – Настављен је меч.

19.09 – Једну измену у полувремену извршио је Милојевић. Уместо Вељка Симића у игри је још један нападач Милан Павков.

18.51 – Полувреме, Партизан води против Звезде са 1:0.

Не превише квалитетан меч у првих 45 минута, али играчи обе екипе су веома борбени. Било је неколико спорних ситуација, Партизан помало и срећно води на стадиону "Рајко Митић".

18.47 – Играће се још три минута надокнаде времена у првом делу.

18.38 – ГОООЛ! Партизан од 37. минута води 1:0! Лоша реакција одбране Звезде, Борјан и Милуновић били су у дуелу са нападачем Партизана Николићем, а лопта се некако одбила у мрежу црвено-белих. Погодак је на крају приписан Николићу.

18.28 – Све оштрији дуели на терену. Дошло је до гуркања између играча, на крају по жути картон добили су Марко Марин на једној и Саша Здјелар на другој страни.

18.24 – Бен постиже погодак, али је помоћни судија подигао заставицу због офсајд позиције.

18.23 – Соло-продор Марка Марина, који је покушао да изненади Стојковића, али је голман Партизана био на правом месту и избио лопту у корнер.

18.21 – Први жути картон на мечу "зарадио" је Страхиња Павловић, који је у скоку лактом нехотице закачио Боаћија.

18.10 – Изједначен однос снага на почетку утакмице. Први ударац у оквир гола упутио је Рикардо Гомеш, али је сигуран голман Звезде Милан Борјан.

18.02 – Почела је утакмица.

17.55 – Стадион "Рајко Митић" се попуњава, навијачи Партизана подељени су на јужној трибини. Утакмица ће почети за неколико минута.

17.30 – Велика гужва је у околини стадиона "Рајко Митић". Незванично, дошло је до сукоба једне групе навијача Партизана са полицијом, због чега је настала велика гужва. Како РТС сазнају у Хитној помоћи, има повређених.

Од Славије до Аутокоманде затворен је саобраћај, а велики број навијача полако прилази стадиону.

17.10 – Познати су састави тимова:

Борјан, Стојковић, Савић, Милуновић, Гајић, Јовичић, Јованчић, Бен, Марин, Симић и Боаћи;

Стојковић, Н.Р. Милетић, Валијенте, Павловић, Н.Г. Милетић, Здјелар, Шћекић, Закарић, Николић, Косовић и Рикардо.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво