Празник српског фудбала, игра се 159. вечити дерби

Фудбалери Црвене звезде и Партизана данас од 18 часова на стадиону "Рајко Митић" играју 159. вечити дерби у 24. колу Суперлиге Србије. Кретање резултата пратите на нашем порталу.

Највећу утакмицу српског фудбала, другу ове сезоне после ремија у Хумској (1:1), Звезда чека у бољем расположењу и с великом предношћу од чак 15 бодова у односу на трећепласирани Партизан.

Међутим, ни форма, ни квалитет тима, а ни улоге фаворита никада нису играли пресудну улогу у дербију, чега је свестан и тренер Црвене звезде Владан Милојевић.

"Бодовна предност "не пије воду" и не размишљамо о њој. Биле су приче и пре првог дербија да смо бољи, људи воле да унапред причају, али ја се не водим тим. Нисмо дрим тим, ванземаљци...", рекао је Милојевић, уз уверење да ће бити потпуно другачији дуел у односу на онај из јесењег дела.

Тренер Партизана Зоран Мирковић каже да нема дилеме око састава и да неће бити драстичних промена у саставу.

"Очекујем велику борбу. Немамо пријатну ситуацију због бодовног заостатка, али играч Партизана мора и може да се носи с тим притиском", рекао је Мирковић.

Утакмица Црвене звезде и Партизана игра се на стадиону "Рајко Митић" од 18 часова.

У осталим мечевима истог кола састају се: Динамо Врање - Напредак (15 сати), Пролетер - Младост Лучани (15), Раднички Ниш - Радник (15), Спартак Суботица - Чукарички (15), Вождовац - Војводина (15), Црвена звезда - Партизан (18). Недеља: Бачка - Земун (15).

Табела: Црвена звезда 65, Раднички 56, Партизан 50, Чукарички 42, Младост 39, Напредак 34, Пролетер 29, Радник 29, Војводина 28, Мачва 24, Вождовац 22, Спартак 20, Рад 19, Бачка 18, Земун 17, Динамо 14.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво