Партизан убедљив против Пролетера пред вечити дерби

Партизан – Пролетер 3:0 (3:0). Фудбалери Партизана убедљиво су савладали Пролетер на свом терену, а сва три поготка постигнута су у првом полувремену. Николић и Гомеш (два) стрелци за црно-беле, који су показали да су спремни за вечити дерби наредног викенда.

Фудбалери Партизана убедљиво су савладали екипу Пролетера из Новог Сада са 3:0, у утакмици 23. кола Суперлиге и показали да у доброј форми дочекују вечити дерби са Црвеном звездом.

Само једно полувреме било је довољно црно-белима да обезбеде нови тријумф у шампионату. Изабраници Зорана Мирковића постигли су три поготка у првих 45 минута, а у наставку су мирно привели меч крају.

Немања Николић донео је предност домаћину у 16. минуту, а само минут касније Пролетер остаје са играчем мање на терену, пошто је заслужено искључен Ламбулић.

Рикардо Гомеш је до полувремена постигао два поготка и донео нова три бода Партизану, који и даље јури за првопласираним екипама Црвене звезде и Радничког.

Црно-бели задржали су 15 бодова минуса у односу на вечитог ривала, којем гостују у следећем колу (субота, 18.00), али и шест у односу на другопласирани Раднички.

Резултати и стрелци 23. кола:

Земун - Мачва 0:0

Младост Лучани - Бачка 5:0 (Пејовић 11 пенал, 37, Бојовић 57, Павловић 67, Ристић 90)

Напредак - Спартак Суботица 0:0

Радник - Црвена звезда 0:1 (Гајић 8)

Партизан - Пролетер 3:0 (Николић 16, Гомеш 41, 45)

Петак:

Војводина - Раднички Ниш 0:1 (Панков 47)

Недеља:

Чукарички - Вождовац (13)

Рад - Динамо Врање (14)

Табела: Црвена звезда 65, Раднички 56, Партизан 50, Чукарички 39, Младост 39, Напредак 34, Пролетер 29, Радник 29, Војводина 28, Мачва 23, Вождовац 22, Спартак 20, Бачка 18, Рад 17, Земун 17, Динамо 13.

Овако је протекао меч у Хумској:

20.51 – Крај меча, Партизан је савладао екипу Пролетера са 3:0.

20.25 – Прилично незанимљива утакмица у другом полувремену. Партизан је задовољан убедљивим вођством, док гости, са играчем мање, не успевају да угрозе гол Стојковића.

20.05 – Настављен је меч у Хумској.

19.49 – Полувреме, Партизан – Пролетер 3:0.

19.48 – ГОООЛ! Црно-бели у финишу првог дела игре стижу и до трећег поготка. Косовић је искористио додавање Ђерлека и одлично центрирао – Рикардо поново на правом месту.

19.43 – ГОООЛ! Партизан од 41. минута води 2:0. Овога пута Николић је асистент, а погодак постиже Рикардо Гомеш.

19.19 – Нови проблеми за Пролетер, који у 18. минуту остаје са играчем мање на терену. Искључен је Ламбулић, који је као последњи играч одбране са леђа фаулирао Рикарда.

19.17 – ГОООЛ! Партизан од 16. минута води против Пролетера голом Немање Николића.

19.02 – Почео је меч у Београду.

18.30 – Познати су састави тимова:

Партизан: Стојковић, Н. Р. Милетић, Павловић, Валијенте, Н. Г. Милетић, Шћекић, Косовић, Закарић, Николић, Ђерлек и Рикардо;

Пролетер: Весић, Танасин, Леандро, Ламбулић, Митровић, Говедарица, Плавшић, Чоловић, Човић, Красић и Вујаклија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво