Милојевић: Без калкулација у Сурдулици, иако се ближи дерби

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић сматра да његов клуб чека тешко гостовање Раднику у 23. колу Суперлиге и да нема намеру да калкулише пред вечити дерби.

"Чека нас једно незгодно гостовање екипи која у последње време има можда и најбољи тим. Радник има спој младости и искуства, а довео је и добра појачања током зиме, поред повратника из иностранства", рекао је Владан Милојевић на конференцији за медије на стадиону "Рајко Митић".

Тренер Црвене звезде истакао је главна снага противника колектив и дисциплина.

"Има и неколико добрих појединаца у свим линијама тима, али главна снага су колектив и дисциплина. Радник исто игра и на страни и код куће, и за то заслуге највише припадају Милану Милановићу, види се његов тренерски печат. Увек је тешко играти против њих и биће сасвим различита утакмица од претходних", рекао је Милојевић.

Милојевић је навео и да очекује велику подршку навијача, упркос најави лошег времена за викенд.

"Чули смо да ће бити лошије време, али се спремамо као и за сваки меч до сада. Очекујем велику подршку наших навијача, као и квалитетну и занимљиву, али и тешку утакмицу. Што се терена тиче, у Сурдулици су прави домачини и верујем да це учинити све како би терен био у најбољем могућем стању. Колико ће у томе успети, не треба о томе унапред толико причати. Ми смо спремни за свакакве услове", рекао је тренер црвено-белих.

Иако Црвену звезду после Радника очекује вечити дерби, Милојевић је нагласио да нема калкулација.

"Тим бирам, између осталог, и сходно профилу играча који одговарају условима за игру. Са друге стране, ова нам је најбитнија утакмица и само о њој мислимо. И да имам играче којима прети суспензија због картона, и они би играли. Имам поверење у све своје играче и сви заслужују шансу", истакао је Милојевић.

Милојевић се осврнуо и на резултате у Лиги Европе, односно успехе Краснодара и Салцбурга, екипа које је Црвена звезда елиминисала претходно у европским походима.

"Краснодар и Салцбург смо 'случајно' изабацили... Драго ми је да настављају своје борбе и волео бих да се поново сусретнемо, па да их поново 'случајно' избацимо. Шалу на страну, то и нама даје на вредности, то су јако добре и квалитетне екипе, као што су били и наши противници у Лиги шампиона. Ми гурамо нашу причу".

Наводи и да су те утакмице биле прекретница за његов тим.

"Те утакмице са Краснодаром и Салцбургом су биле можда и наша прекретница, да будемо бољи и могли смо много да научимо из тих дуела. То су велике екипе, поготово Салцбург, желим им да догурају и до финала и да освоје Лигу Европе, зашто да не", закључио је Милојевић.

Утакмица Радник - Црвена звезда игра се у суботу од 17 сати у Сурдулици.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво