Челси рутински против Малмеа

Фудбалери Челсија савладали су Малме са 3:0 у реванш мечу осмине финала Лиге Европе и са укупним резултатом 5:1 обезбедили пласман у наредну фазу. Жреб за четвртфинале одржаће се у петак.

Челси је играо поново у комбинованом саставу, али је уписао и другу победу над Малмеом и изборио пласман у наредну фазу Лиге Европе.

"Плавци" су доминирали поседом читав меч, стрпљиво градили своје шансе и потом их материјализовали.

Малме није са белом заставом ушао у меч, гости из Шведске могли су први да дођу до гола да је капитен Розенберг боље захватио лопту у 14. минуту меча.

Та ситуација била је ипак једина у којој су гости припретили голу Кабаљера. Од тог тренутка Челси је преузео потпуну иницијативу и било је питање времена када ће сломити отпор ривала.

Иако није било голова у првом полувремену, други део донео је чак три.

Почело је у 55. минуту, када је Канте повукао сјајну контру, у којој је Вилијан са левог крила у петерцу пронашао Жируа.
Жиру је без много проблема постигао свој шести гол у пет утакмица у Лиги Европе ове сезоне.

У 74. минуту отежавајућа околност по Малме била је други жути картон Бенгстона.

Из слободног ударца насталог у том старту, Баркли је сјајно шутирао, пребацио живи зид и матирао голмана гостију.

Коначних 3:0 поставио је Хадсон-Одои у 84. минуту. Талентовано крило Челсија створило је вишак на десној страни, рутински је Одои смирио лопту и потом је послао ниско у угао гола ривала.

Резултати осталих мечева:

Леверкузен - Краснодар 1:1 
Бенфика - Галатасарај 0:0
Бетис - Рен 1:3
Динамо Кијев - Олимпијакос 1:0
Генк - Славија Праг 1:4
Интер - Рапид 4:0

Овако је протекао меч у Лондону:

22.49 – Крај меча, победа Челсија од 3:0. Стрелци су били Жиру, Баркли и Хадсон-Одои.

22.41 – ГООЛ! Хадсон-Одои доноси 3:0 Челсију у 84. минуту. Рутинска завршница десног крила "плаваца", прво се одлично отворио на десној страни, примио лопту и потом ниским ударцем у угао постигао гол.

22.31 – ГООЛ! Челси води са 2:0 од 74. минута. Стрелац је Рос Баркли из слободног ударца. Сјајан гол фудбалера Челсија из слободног ударца са ивице шеснаестерца. Пребацио је Баркли "живи зид", а голман гостију само је погледом испратио ударац.

22.30 – Малме ће последњих петнаестак минута меча играти са играчем мање, пошто је Бенгтсон зарадио други жути картон.

22.11 – ГООЛ! Челси овди 1:0 од 55. минута, стрелац је Жиру. Одлична контра Челсија, Канте је освојио дуел на средини терена, одлично упослио Вилијана на левој страни, а Бразилац пронашао Француза Жируа који је дотрчао у петерац ривала и без проблема затресао мрежу Малмеа.

22.01 – Настављен је меч...

21.46 – Завршено је прво полувреме, нема постигнутих голова након првих 45 минута у Лондону. 

Резултати осталих мечева који су почели у 21.00 час:

Леверкузен - Краснодар 0:0
Бенфика - Галатасарај 0:0
Бетис - Рен 1:2
Динамо Кијев - Олимпијакос 1:0
Генк - Славија Праг 1:1
Интер - Рапид 2:0 

21.41 – Домаћин прети у 40. минуту. Након добре размене додавања на средини терена, Баркли је из солидне позиције са дистанце шутирао у гол ривала, добро је био постављен голман Малмеа.

21.33 – Челси ствара најбољу прилику на мечу у 32. минуту, након корнера лопту је Одои убацио у петерац ривала, а тамо шут Жируа зауставља голман гостију.

21.30 – На терену влада период у којем нема опасности испред оба гола. Након 30 минута Челси има иницијативу, али без конкретне шансе.

21.14 – Мало је недостајало да Малме у 14. минуту дође до вођства. Капитен Роземберг је успео да се снађе између двојице играча Челсија и створи простор за ударац унутар шеснаестерца, али је лоше захватио лопту, која одлази поред гола "плаваца".

21.00 – Почео је меч...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи