Велики тријумф Атлетика над Јувентусом, Сити са десет играча славио против Шалкеа

Атлетико Мадрид никада није поражен када би Хименес постигао гол (пет победа и два ремија), а јасно је било да ће се то наставити када је и други Уругвајац, Дијего Годин, био прецизан (2:0). Атлетико Мадрид, после доста квалитетне партије, са доста оптимизма чека реванш, баш као и Манчестер Сити који је у Гелзенкирхену, и поред искључења Отамендија и заостатка од 2:1, успео да стигне до тријумфа (2:3).

Атлетико Мадрид је одиграо квалитетан, на моменте и импресиван меч против Јувентуса који се, у некој широј јавности , сматра и јендим од главних фаворита за освајање Лиге шампиона.

Шпански тим, који не игра савршено у последње време, славио је резултатом 2:0 (Хименес и Годин су били стрелци), а осим два поготка створио је и сијаест прилика, уз једна гол који је поништен после Вар консултације.

Манчестер Сити је успео да победи Шалке, кога са клупе сјајно води млади Доменико Тедеско и за који је од почетка играо Матија Настасић, али то није било лако и ово није био дуел лишен узбуђења.

Прво је Агуеро успео да буде стрелац у петој узастопној првој утакмици осмине финала Лиге шампиона (а притом је убележио још неке јубилеје, о свему више у тексту доле), да би потом Бенталеб два пута погодио из пенала и довео Шалке у вођство.

Када је Николас Отаменди добио црвени картон деловало је да ће Шалке стићи до веома важне и релативно неочекиване победе, али је потом шампион Енглеске два пута у самом финишу сусрета затресао мрежу и стигао, тиме, до победе.

Лерој Сане и Рахим Стерлинг су били стрелци за тим који води Пеп Гвардиола. 

Овако су текли мечеви:

22.59 – Готови су мечеви у Гелзенкирхену и Мадриду.

22.53 – Манчестер Сити је повео у Гелзенкирхену, Рахим Стерлинг је постигао погодак.

22.47 – У међувремену је Манчестер Сити, који игра са десет фудбалера после искључења Николаса Отамендија, стигао до поравнања резултата. Сане је погодио против свог бившег клуба.

22.46 –Мадридски тим постиже други гол у пет минута, Дијего Годин је стрелац за тим који води Дијего Симеоне.

22.41 – Атлетико Мадрид, после много прилика и једног, после консултације са ВАР секцијом арбитарског тима, поништеног поготка, коначно стиже до предности. Хименес је стрелац у 78. минуту.

21.46 – Шалке сада има предност, поново је Алжирац Бенталеб погодио са 11 метара. Млади фудбалер у професионалној каријери није промашио пенал.

21.39 – Изједначење у Немачкој, Набил Бенталеб је стрелац из једанаестерца.

21.22 – Манчестер Сити има предност у Гелзенкирхену. Серхио Агуеро је стрелац, који је, иначе, свој први гол у Лиги шампиона, у дресу мадридског Атлетика, постигао управо против Шалкеа 2008. године.

20.32 – Загревање "бјанконера":

20.19 – Долазак на стадион фудбалера Атлетика...

20.13 – Јувентус ће меч почети овако...

20.03 – Састав домаћег тима:

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи