Добар фудбал и мирне мреже на Енфилду, нула и у Лиону

Фудбалери Ливерпула и Бајерна одиграли су у Енглеској садржајан, добар али меч без голова (0:0), у првом сусрету осимне финала Лиге шампиона. Мреже су мировале и у првом окршају између Лиона и Барселоне у Француској. Реванши су на програму 13. марта.

Одличну утакмицу по веома јакој киши одиграли су тимови Јиргена Клопа и Нике Ковача.

Првих 15 минута обележила је отворена игра, без гарда на обе стране и пуно шанси, али и лоше рекације нападача и добре голмана Алисона и Нојера.

У наставку меча, Ливерпул је био бољи и опаснији ривал, и навала "црвених", пре свих Садио Мане, није имала своје вече. Промашивао је и компликовао и Салах, док је на другој страни ангажованији од осталих био Гнарби.

Други део игре донео је знатно стабилнији и компактнију игру гостију, који су затворили неке "рупе" које су имали у првом полувремену. Но, домаћин је и поред тогао налазио начин да озбиљно угрожава њихов гол, али не и да га погоди. 

На крају, мреже су остале мирне а Баварци задовољнији очекују реванш на својој Алијанц арени 13. марта.

Голова није било ни у Лиону, где је домаћи Олимпик успео да одоли Барси, која је имала чак 25 покушаја и 16 шутева на гол феноменалног Лопеза, али није пронашла начин да у Шпанију понесе предност, пред реванш који је такође 13. марта.

Ипак, најбољу шансу на мечу имали су домаћи фудбалери, преко Терија, који је у 8. минуту погодио пречку гола Тер Штегена. 

Ток меча на Енфилду:

22.52 - Крај утакмица у Ливерпулу и Лиону, које су завршене без голова - 0:0. 

22.42 - Нова велика шанса за Манеа, који овога пута одлично главом у паду шутира али Нојер је био на првој стативи и лопту избацује у корнер, након којег је Матип лоше шутирао са 18 метара.

22.32 - Кеита и Фирмино су напустили игру, Клоп ће покушати да са Милнером и Оригијем дође до жељеног гола...

22.20 - Домаћин на Енфилду наставља да напада али и да промашује. Фирмино, Мане, Салах... Нико од њих за сада не успева да савлада Нојера. 

22.02 - Настављене су утакмице у Ливерпулу и Лиону.

21.47 - И поред великог броја шанси на обе стране, играчи Ливерпула и Бајерна одлазе са резултатом 0:0. Без голова је и у Лиону.

21.33 - Велика шанса за Манеа, који је вешто избегао офсајд замку, нашао се сам испред Нојера али је са неких десетак метара шутирао траљаво и лопта је отишла поред гола.

21.30 - Нешто мирнији период меча, у којем Ливерпул ипак има више офанзивног деловања. 

21.15 - Отворених и врло узбудљивих првих 15 минута у Енглеској, Ливерпул је претио преко Салаха и Манеа, док су гости имали шансе преко Гнарбија (чији је шут Матип испуцао у свог голмана Алисона и срећом није направио већи проблем) и касније Комана. 

21.00 - Наравно, у исто време почео је и меч у Лиону... 

21.00 - Почео је меч на Енфилду, а тимови су изашли у следећи саставима:

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи