ВАР спречио СПАЛ, Фиорентина победила

Фудбалери Фиорентине победили су домаћи СПАЛ са 4:1 у мечу 24. кола Серије А. ВАР спречио домаћине да поведу.

За домаћине трагикомична ситуација десила се при резултату 1:1, када им је поништен гол, јер је ВАР сигнализрао да је у предходном нападу био пенал за госте. Судија је након одгледаног снимка поништио гол СПАЛ-а и досудио пенал за Фиорентину из кога су гости повели.

СПАЛ је повео у 36. минуту преко Патагне, који се одлично снашао у казненом простору и одбијену лопту спровео у мрежу. Фости су изједначили у самом финишу првог полувремена, у 44. минуту. Бирађи је вратио лопту до Фернандеза који је прецизним ударцем са око 17 метара погодио мрежу.

Право узбуђење, и комична ситуација догодила се у 78. минуту. Валоти је искористио слабу интервенцију Миленковића после набачене лопте са леве стране и донео свом тиму предност.

Међутим, радност домаћина трајала је неколико секунди. Из ВАР собе сугерисано је судији да погледа снимак из предходног напада. Након прегледаног снимка судија је поништио гол домаћина, а досудио пенал за Фиорентину. Сигуран извођач био је Верету, па је Фиорентина повела са 2:1.

Овде је преломљен меч, домаћин није успео да се опорави од губитка и у наставку је примио још два гола. Само три минута касније брзу контру Фиорентине у гол је претворио резервиста Симеоне.

Коначан резултат поставио је Жерсон у 88. минуту. Он је у контранападу претрчао више од пола терена и матирао голмана домаћина.

Фирентина је овом победом дошла на осмо место са 35 бодова, док је СПАЛ 15. са 22 бода. У наредном колу Фиорентина дочекује Интер, а СПАЛ гостује год Сасуола.

У осталим мечевима, Емполи је савладао Сасуоло са 3:0, Ђенова је са 2:1 савладала Лацио, Удинезе је био бољи од Кјева са 1:0, док је Интер савладао Сампдорију са 2:1.

У последњем мечу дана, Наполи и Торино су одиграли 0:0.

Табела: Јувентус 66, Наполи 53, Интер 46, Милан 42, Аталанта 38, Рома 38, Лацио 38, Фиорентина 35, Торино 35, Сампдорија 33, Сасуоло 30, Парма 29, Ђенова 28, Каљари 24, Удинезе 22, СПАЛ 22,  Емполи 21, Болоња 18, Фросиноне 16, Кјево 9.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара