Тријумф Партизана у Бачкој Паланци

Бачка – Партизан 0:3 (0:1). Фудбалери Партизана савладали су као гости екипу Бачке, у утакмици 22. кола Суперлиге Србије. Николић, Гомеш и Закарић стрелци за црно-беле.

Екипа Партизана победом у Бачкој Паланци наставила је такмичење у Суперлиги Србије. Црно-бели су савладали Бачку са 2:0 и наставили потеру за водећим екипама на табели.

У не превише квалитетном дуелу, црно-бели су искористили своје прилике и прилично лако дошли до нова три бода.

Партизан је повео већ у седмом минуту, када је Немања Николић искористио додавање Зорана Тошића и лако савладао голмана домаћих Зоговића.

У првом делу није било много узбуђења, а Партизан је постигао још један погодак, који је поништен због офсајда Немања Николића.

Бачка је у другом полувремену заиграла знатно офанзивније и ангажованије и успела да створи неколико оузбиљнијих акција пред голом Владимира Стојковића.

Ипак, до поготка поново стиће Партизан. Играо се 56. минут када је Немања Милетић одлично центрирао са десне стране и погодио у главу Рикарда Гомеша, којем није било тешко да постигне 11. гол у сезони.

Трећи гол Партизан је постигао у 80. минуту. Овога пута Немања Николић је био асистент, а стрелац Горан Закарић, који је снажним ударцем савладао голмана Зоговића.

До краја утакмице видели смо мирну игру. Бачка није успела да узбиљније угрози гол црно-белих, док је Партизан, задовољан вођством, привео меч крају без превеликих узбуђења.

Партизан је тако стигао до 47. бода у шампионату, шест мање од Радничког који је у 22. колу на свом терену савладао екипу Чукаричког са 2:0, головима Дринчића и Хаскића у првом делу утакмице.

У утакмици између Пролетера и Радника није било голова, док је екипа Младости као гост савладала Мачву са 1:0, поготком Пејовића са беле тачке у десетом минуту.

Резултати и парови 22. кола: 

Петак: Вождовац - Напредак 4:0

Субота:

Бачка - Партизан 0:3 (Николић 7, Гомеш 56, Закарић 80)

Мачва - Младост 0:1 (Пејовић 10. пенал)

Пролетер - Радник 0:0

Раднички Ниш - Чукарички 2:0 (Дринчић 29, Хаскић 42)

Црвена звезда - Војводина 4:0 (Боаћи 24, 68, Симић 28, Павков 89)

Недеља: Динамо Врање - Спартак Суботица (14), Рад - Земун (14).

Табела: Црвена звезда 62, Раднички 53, Партизан 47, Чукарички 39, Младост 36, Напредак 33, Пролетер 29, Радник 29, Војводина 28, Мачва 22, Вождовац 22, Спартак 19, Бачка 18, Рад 16, Земун 15, Динамо 10. 

Овако је протекао меч у Бачкој Паланци: 

14.49 – Крај меча, Партизан је савладао Бачку са 3:0.

14.38 – ГОООЛ! Црно-бели у 80. минуту решавају питање побдника, Закарић погађа за 3:0. Овога пута Николић је био асистент, а Закарић снажно шутира и тресе мрежу голмана Зоговића.

14.14 – ГООООЛ! Партизан од 56. минута води 2:0. После одличног центаршута Милетића са десне стране, Гомеш постиже погодак главом.

14.03 – Настављен је меч.

13.46 – Не превише занимљиво прво полувреме у Бачкој Паланци, Партизан води 1:0.

Црно-бели имају теренску иницијативу, али без озбиљнијих прилика за гол. Додуше, Рикардо је постигсо погодак, али га је судија Мажић поништио, после сигнализације помоћника да се Николић налазио у офсајд позицији. На другој страни, Владимир Стојковић није имао превише посла.

13.07 – ГОООЛ! Партизан је повео са 1:0 у Бачкој Паланци. Тошић је сјајно пробио по десној страни и асистирао за Немању Николића коме није било тешко да са пар метара савлада голмана домаћих.

13.00 – Почео је меч у Бачкој Паланци.

12.30 - Познати су и састави тимова уочи дуела на стадиону "Славко Малетин" у Бачкој Паланци:

Бачка: Зоговић, Илић, Бјелош, Јовановић, Грабеж, Жарковић, Пантић, Томић, Радиновић, Макарић и Радовић.

Партизан: Стојковић, Н. Р. Милетић, Марковић, Валијенте, Н. Г. Милетић, Здјелар, Косовић, Закарић, Николић, Тошић и Рикардо.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара