Михајловић: ЕП промоција женског спорта у Србији

Европско првенство за кошаркашице, које се одржава од 27. јуна до 7. јула у Србији и Летонији, најважније је међународно такмичење које се одржава у нашој земљи у овој години и прилика да Србија промовише женски спорт и још једном покаже да је добар домаћин и организатор великих спортских догађаја. Ово је речено у Влади Србије где је одржана прва конститутивна седницу Организационог одбора тог такмичења.

Потпредседница Владе Србије и председница Организационог одбора Европског првенства за сениорке у кошарци Зорана Михајловић истакла је да је то такмичење важно не само за промоцију спорта, већ и наше земље и изразила задовољство што је Кошаркашки савез Србије видео у влади партнера за организацију тог спортског догађаја.

Како је рекла, на данашњој седници Одбора договорен је финансијски плану и све што ће се у нареднпм периоду радити у Београду, Нишу и Зрењанину, који ће бити домаћини такмичења.

''Сви ћемо дати свој максимум да такмичење буде добро организовано и да све прође у најбољем реду. Ово је прилика и да покажемо да је Србија много више од спорта'', навела је Михајловић и додала да је у организацију такмичења укључена и Тиристичка организација Србије.

Потпредседница владе истакла је да је ЕП за кошаркашице прилика да се још више промовише женски спорт.

''Много више спорта, значи мање насиља и показује каква само нација и какво смо друштво'', нагласила је Михајловић и најавила да ће следећа седница Одбора бити одржана за седам дана.

Министар спорта и омладине Вања Удовичић рекао је да је Европско првенство yа сениорке у кошарци најзначајније међународно спортско такмичење које се одржава у Србији у 2019.години и подсетио да је наша земља у последњих пет година органиозовала 15 великих међународних сениорских такмичења.

''Можемо рећи да ће Србија бити најбољи домаћин, што је кошаркашка јавност видела до сада, и да ће Србија након тога бити узимана као пример добре праксе и да ћемо подићи стандарде кад је реч о организацији великих такмичења'', навео је Удовичић.

Додао је да је ово треће велико такмичење у кошарци које се организује у нашој земљи у последње три године, те да је Србија ове године први пут домаћин кошаркашког првенства за жене.

''Желимо да популаризујемо и промовишемо женски спорт и да привучемо што већи број девојчица у систем спорта и велику породицу кошарке'', назначио је Удовичић и изразио наду да ће гости из иностранства, који буду посетили нашу земљу и пратили такмичење, осетити право гостомпримство Србије.

Председник Кошаркашког савеза Србије Предраг Даниловић изразио је задовољство због одржавања прве седнице Организационог одбора и истакао да организација великих спортских догађаја није могућа без подршке и помоћи Владе Србије, Министарства спорта и локалних самоуправа.

''Веома сам срећан што је потпредседница владе прихватила ову значајну и одговорну улогу. Сигуран сам да ћемо сви заједно, са њеним тимом на челу, још једдном показати да је Србија изврстан домаћин и мајстор у организовању великих такмичења'', уверен је Даниловић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво