"Грађански" час фудбала, Челси разбијен у Манчестеру

Маурицио Сари и његов Челси потпуно понижени у Манчестеру. Ситијева машинерија поново на првом месту у Премијер лиги (истина уз меч више од Ливерпула) након демолирања Челсија - 6:0.

Дерби кола у најјачој енглеској лиги се чекао данима. Надали су се у Ливерпулу да Челси могу до доброг резултата против Ситија, али је после четврт часа игре било сасвим јасно да су "плавци" пред најтежим поразом ове сезоне.

Рахим Стерлинг је донео предност "грађанима" већ у четвртом минуту. Серхио Агуеро је неколико минута касније промашио зицер, са свега метар-два од празног гола је шутирао покрај стативе.

Али, искупио се у 13. минуту, када је спектакуларним ударцем са двадесетак метара савладао Кепу, који је парадом само улепшао гол Аргентинца.

У 19. минуту је било 3:0, када је катастрофалну грешку Барклија искористио Агуеро. Баркли је главом лопту вратио пред свој гол, практично у ноге Аргентинцу који је сналажљиво сместио у мрежу.

Илкај Гундоган је у 25. минуту из прве шутирао после одбитка са ивице казненог простора, и најскупљи голман на свету је још једном вадио лопту из мреже.

Интересантно, у првом полувремену Сити је шутирао пет пута ка голу, од чега четири пута у оквир гола. Сва четири пута Кепа је савладан.

Имао је, руку на срце, Челси добре прилике у првом делу, али је Едерсон успешно изашао на крај са ударцима Гонзала Игуаина и Педра.

У наставку, "грађани" су наставили да марширају у истом ритму, а Челси се само препустио.

Аспиликуета је срушио Стерлинга у казненом простору у 55. минуту, а Серхио Агуеро је заокружио хет-трик.

Коначан резултат поставио је, уз Агуера, најбољи играч на утакмици, Рахим Стерлинг, који је у 80. минуту завршио предивну акцију Ситија.

"Грађани" су овим великим тријумфом послали поруку Ливерпулу да се трка наставља и да ће шампионат бити интересантнији него претходних година.

Сити је први на табели са 65 бодова, колико има и Ливерпул, али Гвардиолин тим има и утакмицу више.

челси је шести са 50 бодова, и пред Маурицијем Саријем је тежак посао да се домогне Европе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво