Френки де Јонг званично у Барселони

Ајакс и Барселона клубови су који су занавек повезани, више идеолошки него емотивно, и та спона чак је и старија од Ринуса Михелса и Јохана Кројфа. Најновије поглавље ове приче, потенцијално веома значајно јер је реч о момку који је пројектован да буде једна од најбољих фудбалера света у деценији пред нама, јесте прелазак Френкија де Јонга у Каталонију.

Барселона је потврдила долазак Френкија де Јонга из Ајакса, за 75 милиона евра, чиме је у трци за младим везистом и коначно претекла Пари Сен Жермен и Манчестер Сити.

Де Јонг је са каталонским клубом потписао петогодишњи уговор, а на стадион Камп Ноу стиже на лето.

„Са само 21 годином Де Јонг се етаблирао као један од највећих светских талената. Он је мултифункционални фудбалер који сјајно разуме игру и увек може да да пас који доноси превагу", наводи се у саопштењу Барселоне.

Блауграна није желела да јој се понови нови „случај Антоан Гризман", када је долазак Антоана Гризмана био договорен, само да би француски репрезентативац обновио уговор са Атлетико Мадридом. Због тоге је, чим је Де Јонг пристао, брже-боље састављен уговор.

Де Јонг је до 2015. године играо за Виљем II, да би касније прошао кроз Ајаксову академију.

Прошлог лета је дебитовао за А тим Холандије, у којем сада игра као један од кључних фудбалера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи