Инфантино писао Звезди: Саучешће због смрти Шекуларца

Међународна фудбалска федерација (Фифа) послала је Црвеној звезди писмо, потписано од председника Ђанија Инфантина и функционера Звонимира Бобана, и изразила саучешће поводом смрти чувеног Драгослава Шекуларца.

После Европске фудбалске уније (Уефа), односно првог човека Александера Чеферина, од Шекуларца су се опростили и челни људи светске куће фудбала Инфантино и заменик генералног секретара, некада трофејни хрватски фудбалер, Бобан.

"Прихватите наше најдубље жаљење и изразе саучешћа поводом смрти светског играча и тренера, легенде Црвене звезде Драгослава Шекуларца. Шеки је био један од највећих играча у историји југословенског фудбала. За репрезентацију бивше Југославије одиграо је 41 утакмицу од 1956. до 1966. године, био је члан националног тима који је освојио сребрну медаљу на Олимпијским играма 1956. у Мелбурну, учесник Светског првенства 1958. Учествовао је и 1960. на Европском првенству освојивши сребрну медаљу у Француској, док је 1962. године помогао Југославији да дође до полуфинала Светског првенства", наводи се у писму.

Фифа подсећа да је Шекуларац на клупском нивоу запамћен као успешни члан Црвене звезде, са титулама првака државе и националног купа, 

"У име чланова светске фудбалске заједнице, изражавамо најдубље саучешће његовој породици и свима који су га волели. Надамо се да ће наше речи подршке на неки начин помоћи да нађу мир у тренуцима туге", закључују из Цириха.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво