Ливерпул се вратио победама, пораз Арсенала, Фулам сам себе победио

Ливерпул је, после пораза од Манчестер Ситија и испадања у ФА Купу од Вулверхемптона, стигао до важне победе у Премијер лиги над Брајтоном.

Једини стрелац за „Редсе", а и једини стрелац на мечу, био је Мохамед Салах, који је погодио из пенала у 50. минуту.

Ливерпул је одиграо, ако не неопходно превише квелитетан меч, онда свакако меч у коме је створио неколико квалитетних прилика. Једанаестерац је скривио Паскал Грос, који је оборио управо Салаха у казненом простору.

Ливерпул сада има седам бодова више од Манчестер Ситија, који је одиграо меч мање (у понедељак игра са Вулверхемптоном).

Фулам, у чијим редовима је капитен био Александар Митровић, није успео да стигне до есенцијалних бодова у борби за опстанак. Екипа Клаудија Ранијерија је поражена на гостовању од Барнлија (2:1), тако што је примила два аутогола.

Екипа из Лондона је има предност већ од другог минута, након лепог гола Андреа Ширлеа, али је већ до полувремена тим Шона Дајша стигао до предности (иако, још једном, није постигао нити један гол). Нехотични стрелци били су Денис Одои и Џо Брајан.

Фулам има 14 бодова, претпоследњи је на табели и има три бода више од Хадерсфилда.

Састав Вест Хема био је бољи од Арсенала минималним резултатом. Једини гол је постигао 19-годишњи Деклан Рајс, после асистенције повратника у Премијер лигу Самира Насрија.

Кардиф и Хадерсфилд су одиграл имеч без голова, Вотфорд је у гостима савладао Кристал Палас (2:1), а истим резултатом Саутемптон је савладао Лестер.

У последњем мечу суботњег програма 22. кола Премијер лиге Челси је на свом терену победио екипу Њукасла. Голове за домаћи тим постигли су Педро и Вилијан, после асистенције Азара.

Еден Азар је, тако, постао други играч у пет најјачих европских лига који је постигао и асистенцијом омогућио двоцифрен број голова (десет погодака, десет асистенција). Први коме је то успело јесте, очекивано, Лионел Меси, који има исти број асистенција, али и 16 постигнутих голова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се