Зидан, Покетино, Конте... Ко ће наследити Мориња?

Жозе Морињо добио је отказ у Манчестер јунајтеду, а оно што највише занима навијаче "ђавола" је ко ће наследити Португалца и вратити клуб на стазе старе славе.

Морињо и Јунајтед раскинули су сарадњу, упркос томе што је Португалац имао клаузулу у уговору по којој ће енглески тим морати да исплати 26 милиона евра.

Јасно је да за велики клуб као што је Јунајтед новац не представља превелики проблем, али од одласка сер Алекса Фергусона, "ђаволи" нису оно што су били, иако су са Морињом освојили Лигу Европе, Лига куп Енглеске и Комјунити шилд.

Зинедин Зидан

Мало менаџера у историји фудбала освојило је титулу шампиона Европе у својој дебитантској сезони, а Зидан је освојио три заредом. Ипак, Француз никада није радио ван Шпаније и Реала, што му се највише и замера. С друге стране, навикао је да ради са великим звездама, да се супротставља њиховом егу, а вероватно би извукао најбоље из Пола Погбе, човека који би требало да буде осовина Јунајтеда.

Лоран Блан

Француз није радио откако га је отпустио Пари Сен Жермен. Блан је одиграо две сезоне за Јунајтед и освојио једну титулу. Прича се да је у добрим односима са Алексом Фергусоном, што не мора нужно да значи да је добро решење за "ђаволе". Има високо мишљење о Полу Погби, за којег је током лета рекао да је бољи играч од Патрика Вијере.

Маурисио Покетино

Аргентинац је један од најцењенијих менаџера на Острву. Ипак, његов уговор са Тотенхемом је прилично чврст, иако се нашао на мети навијача због чињенице да су "певци" једини клуб у пет најјачих лига који није ангажовао нити једно појачање прошлог лета. Легенда клуба Гери Невил сматра да је Покетино право решење за "ђаволе", иако је Аргентинац сам рекао да га не занима други клуб и да је у потпуности посвећен обавезама у Лондону.

Оле Гунар Солскјер

Још један легендарни играч из ере сер Алекса. По завршетку играчке, започео је тренерску каријеру са променљивим успехом. У Норвешкој је освојио две титуле са Молдеом, док је на Острву био менаџер Кардифа, али се та епизода завршила неславно, испадањем у Чемпионшип. Ипак, Солскјер би имао подршку Фергусона, а чини се да су и навијачи на његовој страни.

Антонио Конте

Италијан је освајао титуле у Италији и Енглеској, а не би био ни први који је после отказа у Челсију преузео Јунајтед (сетимо се Мориња). Конте је практично направио играча од Погбе и сигурно би имао велики утицај на побољшање игре младог Фрљнцуза, на коме би клуб да гради будућност.

Леонардо Жардим

Португалац је са Монаком правио чуда. Освојио је титулу у Француској упркос пројектованој доминацији ПСЖ-а, док је у Лиги шампиона стигао до полуфинала. Његова екипа игра модеран и нападачки фудбал, све оно што је недостајало Морињовом Јунајтеду.

Еди Хау

Најперспективнији енглески менаџер, којем се предвиђа да једног дана преузме клупу "Гордог Албиона". Хау је од Борнмута направио стабилног премијерлигаша, игра нападачки, али се у Манчестеру плаше да не направе исту грешку као са Дејвидом Мојесом, који је из стигао из Евертона и потпуно разочарао.

Рајан Гигс

Легенда Јунајтеда била је на корак од ангажмана, али је клуб изабрао Луја ван Гала. Гигс је уместо клуба изабрао да води репрезентацију Велса. Недостаје му искуство вођења клуба, нарочито тако великог какав је Јунајтед, али сигурно има подршку навијача, као и доброг дела управе.

 

Осталим менаџерима који се помињу као потенцијални наследници Мориња на клупи Јунајтеда дају се много мање шансе, а међу њима су и звучна имена попут Арсена Венгера, Дејега Симеонеа, Макса Алегрија, Дидијеа Дешана...

За сада се зна да ће тим у наредном периоду водити Мајкл Керик, а не би било нимало чудно да "ђаволи" новог менаџера добију тек на лето.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи