Де Лихту награда "Златни дечак" за најбољег младог играча

Талентовани дефанзивац Ајакса Матијас де Лихт добио је награду "Златни дечак" за најбољег младог фудбалера Европе ове године у традиционалном избору престижног италијанског листа Тутоспорт. Деветнаестогодишњи капитен великана из Амстердама постао је први одбрамбени играч који је добио признање започето 2003. године.

Матијас Де Лихт је изабран у ужој конкуренцији доскорашњег саиграча Џастина Клајверта (Рома), Трента Александер-Арнолда (Ливерпул) и нападача Винисијуса Жуниора (Реал Мадрид) и Патрика Кутронеа (Милан).

Он је тако наследио прошлогодишњег лауреата и звезде Пари Сен Жермена Килијана Мбапеа.

Де Лихт се процењује на минимум 60 милиона евра и до лета скоро сигурно напушта Ајакс, јер се за њега интересују Јувентус, Барселона, Бајерн и Пари Сен Жермен.

Признање "Златни дечак" "гарантује" трофејну каријеру (изузетак је само бивши везиста Порта и Манчестер Јунајтеда Андерсон) јер су је раније добијали звезде попут Вејна Рунија, Лионела Месија, Серхија Агуера, Иска Аларкона, Пола Погбе...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво