Звезда славила на "Брду"

Фудбалери Црвене звезде савладали су екипу Чукаричког на Бановом брду са 2:1 у мечу 21. кола Суперлиге Србије.

Упркос временским условима и стању терена, веома садржајна утакмица играла се на стадиону Чукаричког.

Црвена звезда је од самог старта наметнула јак ритам, створивши неколико шанси.

Управо су Црвено-бели први стигли до вођства, пошто је према мишљењу судије Копитовић направио фаул над Боаћијем и зарадио жути картон.
Сигуран са беле тачке био је Бен у 24. минуту меча.

Само четири минута касније, Чукарички долази до изјендачења, Стевановић је са десног крила упутио повратну лопту у шеснаестерац Звезде, а у петерцу је на њу налетео Стојановић и проследио је у мрежу Звезде.

Чак три гола виђена су у периоду од шест минута, пошто је овога пута Звезде експресно одговорила домаћој екипи. Крстичић је одузео лопту ривалу, кренуо у контру и одлично упослио Боаћија, који је послао голману Стевановићу лопту кроз ноге и постигао гол за 2:1.

У другом полувремену виђено је неколико шанси за постизање гола на обе стране, али до тога због услова и концентрације није дошло.

Чукарички је у 49. минуту остао са играч мање, пошто је Копитовић поново према мишљењу судије скривио једанаестерац оборивши Ебесилија. Поново је извођач био Бен, али овога пута је његов ударац одлично одбранио голман Чукаричког Стевановић.

До краја меча виђено је пар опасности пред оба гола, али су Борјан и Стеавновић имали нешто лакши посао при интервенцијама.

Звезда је у последњој утакмици првог дела сезоне уписала 19 победу у 21 утакмици и 59 бод, што је 15 више од трећепласираног Партизана и 12 више од Радничког, уз меч више од Нишлија.

Чукарички се налази на четвртом месту на табели са 39 бодова, шест више од Напретка, који има меч мање.

У осталим недељним мечевима, Спартак је победио Вождовац са 3:2, док су Војдводина и Пролетер одиграли меч без голова. 

Мечеви Земун - Динамо, Младост - Рад и Напредак - Раднички Ниш играће се у понедељак.

У првој утакмици кола, у петак су у Београду Партизан и Мачва играли нерешено 0:0, док је Радник у Сурдулици у суботу био бољи од Бачке са 3:2.

Табела: Црвена звезда 59 бодова, Раднички 47, Партизан 44, Чукарички 39, Напредак 33, Младост 32, Пролетер 28, Војводина 28, Радник 28, Мачва 22, Вождовац 19, Спартак 19 Бачка 18, Земун 15, Рад 15, Динамо 7.

Овако је протекао меч:

21.25 – Крај меча, победа Црвене звезде над Чукаричким од 2:1.

20.40 – Стевановић брани ударац Бена са беле тачке, резултат остаје 1:2.

20.38 – Једанаестерац за Звезду, Копитовић према мишљењу судије прави фаул над Ебесилију у свом шеснаестерцу и зарађује други жути картон у 48. минуту.

20.35 – Настављен је меч...

20.17 – Завршено је прво полувреме, након 45 минута Црвена звезда води са 2:1.

20.01 – ГОЛ! Звезда поново води од 31. минута са 2:1. Одлична контра Црвено-белих коју је реализовао Боаћи, на асистенцију Крстичића.

20.00 – Опасно је било пред голом Звезде, Овусу је шутирао левом ногом са ивице шеснаестерца, али право у голмана Борјана.

19.58 – ГОЛ! Узвраћа Чукарички, Стојановић постиже гол за 1:1 у 28. минуту. Само четири минута трајала је предност Звезде, пошто је на асистенцију Стевановића добро на петерцу реаговао Стојановић.

19.55 – ГОЛ! Звезда води са 1:0 од 24. минута, Бен је прецизно извео једанаестерац.

19.53 – Пенал за Црвену звезду у 23. минуту. Након изгубљене лопте Доцића, Пушкарић је према процени судије стартовао на Боаћија и скривио једанаестерац. 

19.42 – У два наврата прети Звезда у десетом минуту. Прво је Дегенек шутирао поред гола пошто на њему није било голмана Стевановића, а потом Боаћи шаље лопту мало поред гола Чукаричког.

19.34 – Звезда прети први пут у другом минуту, Ебесилио је левом ногом шутирао мало изван шеснаестерца противника, али је голман Стевановић одбранио тај ударац.

19.32 – Почео је меч...

18.30 –  Чишћење снега на стадиону Чукаричког је још увек у току, па је почетак меча померен за 19:30.

18.15 – Познати су састави тимова:

Чукарички: Стевановић, Ђорђевић, Стевановић, Пушкарић, Богосавац, Доцић, Стојановић, Овусу, Шапић, Тедић, Мудрински.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Дегенек, Гобељић, Јовичић, Крстичић, Бен, Ебесилио, Симић, Боаћи. 

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво