Победа Олимпијакоса за пласман у осмину финала

Олимпијакос – Милан 3:1 (0:0). Фудбалери Олимпијакоса савладали су Милан у мечу последњег кола групне фазе Еврокупа и у директном судару два ривала за осмину финала успели да се пласирају у наставак такмичења.

Сјајан меч одиграли су ривали у Пиреју. После „мирољубивог" првог полувремена у коме није било голова, игра се распламсала у наставку у коме је домаћин успео да оствари победу од два гола разлике, колико му је било и неопходно, и пласира се у Топ 16 фазу такмичења.

Прво полувреме обиловало је приликама пред оба гола, а срећнији због резултата после првих 45 минута игре сигурно је био Олимпијакос, који је успео да одбрани своју мрежу.

У наставку домаћин је кренуо на све или ништа и успео је да освоји све. Олимпијакос је повео у 60. минуту. После кратко изведеног корнера лопта је дошла до Сисеа који погађа мрежу.

Домаћин је удвостручио предност десет минута касније. Гиљерме је шутирао са око 23 метра, лопта је на путу до гола закачила Запату и лобовала Пепеа Рејну.

Милан се није предавао и минут касније успео је да смањи предност противника и оствари резултат који је њих водио даље. После изведеног корнера Запата је био највиши у скоку и главом постигао гол.

Сада је Олимпијакос морао да постигне још један гол да би прошао даље, а то се догодило у 81. минуту сусрета. Абате је повлачио Торосидиса приликом извођења корнера, што је било довољно да судија досуди најстрожу казни. Фортунис је био сигуран са беле тачке и поставио коначан резултат, који је његов тим одвео у наставак такмичења.Резултати и табеле:

Резултати и табеле (прве две екипе су се пласирале у осмину финала):

Група А

АЕК Ларнака - Бајер Леверкузен 1:5 (1:2)
Лудогорец - Цирих 1:1 (1:1)

Табела: Бајер 13, Цирих 10, АЕК 5, Лудогорец 4.

Група Б

РБ Лајпциг - Розенборг 1:1 (0:0)
Селтик - Салцбург 1:2 (0:0)

Табела: Салцбург 18, Селтик 9, РБ Лајпциг 7, Розенборг 1.

Група Ц

Копенхаген - Бордо 0:1 (0:0)
Славија Праг - Зенит 2:0 (2:0)

Табела: Зенит 11, Славија 10, Бордо 7, Копенхаген 5.

Група Д

Спартак Трнава - Фенербахче 1:0 (1:0)
Динамо Загреб - Андерлехт 0:0

Табела: Динамо 14, Фенербахче 8, Спартак Трнава 7, Андерлехт 3.

Група Е

Спортинг - Ворскла 3:0 (3:0)
Арсенал - Карабаг 1:0 (1:0)

Табела: Арсенал 16, Спортинг 13, Ворскла 3, Карабаг 3.

Група Ф

Диделанж - Бетис 0:0
Олимпијакос - Милан 3:1 (0:0)

Табела: Бетис 12, Олимпијакос 10, Милан 10, Диделанж 1.

Ток меча:

22.54 - Крај утакмица, резултати: АЕК Ларнака - Леверкузен 1:5 (1:2), Арсенал - Карабах 1:0 (1:0), Селтик - Салцбург 1:2 (0:0), Динамо Загреб - Андерлехт 0:0, Дуделанж - Бетис 0:0, Копенхаген - Бордо 0:1 (0:0), Лудогорец - Цирих 1:1 (1:1), Лајпциг - Розенборг 1:1 (0:0), Славија - Зенит 2:0 (2:0), Спортинг - Ворскла 3:0 (3:0), Трнава - Фенербахче 1:0 (1:0).

22.53 - Крај утакмице, Олимпијакос је савладао Милан са 3:1.

22.38 - ГОООЛ! Олимпијакос води са 3:1. Сигуран извођач најстроже казне био је Фортунис.

22.37 - Пенал за Олимпијакос. Абате је држао Торосидиса приликом извођења корнера и судија је показао на белу тачку.

22.28 - ГОООЛ! Милан смањује на 2:1. После корнера Запата је био највиши у скоку и главом савладао голмана Олимпијакоса.

22.26 - ГОООЛ! Олимпијакос води са 2:0. Ударац Гиљермеа са око 23 метара лопта је на путу до гола закачила Запату и преварила Рејну.

22.21 - Распламсала се игра, само минут касније Милан је пропустио велику шансу да стигне до изједначења. Крутоне је био одличној прилици, али је његов шут био непрециза. Потом је Олимпијакос могао до жељене предности, али је шут Фортуса голман Милана успео да заустави. 

22.16 - ГОООЛ! Олимпијакос води против Милана са 1:0. После кратко изведеног корнера створила се гужва у казненом простору најбоље се снашао Сисе и затресао мрежу. Домаћину треба још један гол за пролаз даље.

21.50 - Остали резултати: АЕК Ларнака- Леверкузен 1:2, Арсенал - Карабах 1:0, Селтик - Салцбург 0:0, Динамо Загреб - Андерлехт 0:0, Дуделанж - Бетис 0:0, Копенхаген - Бордо 0:0, Лудогорец - Цирих 1:1, Лајпциг - Розенборг 0:0, Славија - Зенит 2:0, Спортинг - Ворскла 3:0, Трнава - Фенербахче 1:0.

21.50 - Полувреме у Пиреју, резултат је  0:0.

21.00 - Почео је меч у Пиреју. У истом термину игра се још 11 мечева: АЕК Ларнака- Леверкузен, Арсенал - Карабах, Селтик - Салцбург, Динамо Загреб - Андерлехт, Дуделанж - Бетис, Копенхаген - Бордо, Лудогорец - Цирих, Лајпциг - Розенборг, Славија - Зенит, Спортинг - Ворскла, Трнава - Фенербахче.

20.30 - Познати су састави тимова.

Олимпијакос: Са, Елабделауи, Сисе, Вуковић, Кутрис, Камара, Гиљерме, Поденсе, Фортунис, Фетфатсидис, Гереро.

Милан: Реина, Калабрија, Абате, Запата, Родригес, Кеси, Бакајоко, Чалханоглу, Кастиљехо, Кутроне, Игуаин. 

Олимпијакос и Милан налазе се у борби за друго место у Групи Ф које води у нокаут фазу такмичења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи