Чеферин: Грешка је што у Хрватској патриотизам прераста у национализам

Први човек Европске фудбалске уније Александер Чеферин изјавио је да репрезентацију Хрватске патриотизам води до успеха, али да је грешка што прераста у национализам када на прославама пева Марко Перковић Томпсон.

"Хрвати су посебни. Патриотизам их води до успеха, али тај патриотизам лако прерасте у национализам, што је грешка", рекао је Чеферин око наступа контроверзног певача на дочеку у Загребу, преноси Вечерњи лист.

Чеферин се приликом гостовања на Факултету политичких наука у Љубљани дотакао и инцидента Јосипа Шимунића, када је после пласмана на Мундијал у Бразилу са навијачима викао "За дом спремни" и касније суспензијом окончао каријеру.

"Знамо сви за инцидент Јосипа Шимунића, који је викао 'За дом спремни' и тако завршио каријеру јер му је било забрањено да игра на Светском првенству. Неки би морали да знају да су узор младима", закључио је Словенац.

број коментара 6 пошаљи коментар
(петак, 07. дец 2018, 17:28)
anonymous [нерегистровани]

Prerasta?

Prerasta? Hmm

(петак, 07. дец 2018, 15:29)
anonymous [нерегистровани]

O nacionalizmu

Videti knjigu:
Rabindranat Tagore: Nacionalizam.
Objavljeno na srpskom dvadesetih godina proslog veka.

(петак, 07. дец 2018, 14:36)
anonymous [нерегистровани]

Nacionalizam

Ne vređajte nacionaliste.

(петак, 07. дец 2018, 14:12)
anonymous [нерегистровани]

interesantan stav slovenca

u hrvatskoj je patriotizam koji prerasta u nacionalizam,verovatno zbog ovakvog stava i misljenja hrvati rade sta hoce i nisu kaznjeni,dok nas srbe odmah prozivaju nacionalistima,sve stoje vezano za srbiju je pronacionalizam i odmah dolazi kazna(suspenzije,igranje bez publike i naravno novcane kazne) dok evo sada vidimo zasto hrvati ti mali beli misevi rade sta rade,jer ocigledno imaju i zastitu i podrsku.Slovenac se tako izjasnio nisu moje reci valjda vam je to jasno.

(петак, 07. дец 2018, 14:09)
anonymous [нерегистровани]

Sovinizam

Nacionalizam je isto sto i patriotizam. Problem je sto kod Hrvata nepostoji ni jedno ni drugo nego sovinizam.

(петак, 07. дец 2018, 12:14)
Kristijan [нерегистровани]

U Hrvatskoj

su te dve stvari uvek bile sinonimi