Звезда рутински савладала Вождовац за јесењу титулу

Фудбалери Црвене звезде наставили су поход ка одбрани титуле победом над екипом Вождовца од 2:0 (2:0), у последњем мечу 18. кола Суперлиге Србије. Ебисилио и Бен стрелци за црвено-беле, који су и званично постали јесењи шампиони.

Пред нешто више од осам хиљада посматрача, српски шампион је приказао бољу игру и сасвим заслужено стигао до 16. победе у шампионату (уз два ремија).

Међутим, гости су скупо "продали кожу", бар што се првог полуврмена тиуче. Играли су храбро и претили из контранапада, махом преко Павловића, али су им планове за нешто више од часног пораза покварили звездини странци.

Прво је Ебесилио искористио одличан ценаршут Гобељића и главом погодио за вођство у 29. минуту, да би четири минута касније сјајни Бен добро пратио акцију која је ишла такође са десног бока и лепу асистенцију главом Павкова претворио у други гол.

У другом полуврмену није било толико узбуђења. Прилике су биле тек спорадичне, па су изабраници Владана Милојевића рутински и мирно привели меч крају - 2:0.

Звезда сада има 50 бодова и убедљиво је прва на табели (девет бодова више од Радничког и 13 од Партизана), док је Вождовац сада на 13. месту са 16 освојених бодова.

Данашњим тријумфом тим из Љутице Богдана обезбедио је наслов јесењег првака, а до краја првог дела првенства и зимске паузе очекује га још четири утакмице - три првенстве против Спартака, Напретка и Чукаричког и последњи изазов у групној фази Лиге шампиона 11. децембра када ће угостити Пари Сен Жермен. 

Ток меча:

19.55 - Крај меча, Црвена звезда је савладала Вождовац резултатом 2:0. 

19.40 - Ричмонд Боаћи улази у игру, добија аплаузе, као и Павков који му је уступио место.

19.23 - Солидан центаршут Родића по земљи. Ипак, Илић је био бржи од Марака Марина.  

19.20 - Двострука измена у Звезди: Марин и Чаушић су у игри уместо Јованчића и Симића.

19.14 - Добар продор и дупли пас Крстичића и Родића, али ударац бека Звезде изблокирала је одбрана гостију. 

19.07 - Покушај Бена лоб ударцем већ у првом минуту наставка, али није било опасности за Илића.

19.06 - Настављен је меч... 

18.47 - Завршено је прво полувреме, два гола предности иза Црвену звезду.

18.42 - Нова добра прилика за Бена након што га је левог крила упослио Родић, али одлични нападач овога пута не успева да пошаље лопту у оквир гола.  

18.39 - Истакао се Борјан још једном. Михајлов је покушао главом након корнера, али звездин голман одличном парадом спречио да се затресе мрежа.

18.33 - ГОООООЛ, црвено-бели врло брзо дуплирају предност - 2:0, стрелац Бен! Још једно убацивање са десног бока, Павков највиши у скоку у шеснестерцу и сјајно спушта лопту Бену, којем није било тешко да са пет метара смести лопту у мрежу. 

18.29 -  ГООООЛ, Звезда води од 29. минута голом Ебесилија. Одлично је по десној страни страни прошао гобељић, упутио добар ценаршут, који је спреман дочекаи Холоанђанин и главом је вешто сместио у мрежу.

18.22 - Две велике шансе за Звезду у једном нападу. Прво је Симић изашао сам пред гол гостију али лоше играо главом са неколико метара, да би потом Бен у наставку акације из изузетно добре ситуације погодио голмана Илића. 

18.13 - Одмах узвраћају гости, Луковић и Ступаревић су лепо комбиновали али је Борјан био опрезан и довољно брз.

18.12 - Врло добра шанса за домаћина! Бен је одлично проиграо Павкова, а центарфор је са око 10 метара шутирао у голмана. 

18.06 - Први корнер за Звезду на мечу, али су гости након комбинације Крстичића и Родића и ударца Бабића ипак успели да се одбране. 

18.00 - Почео је меч на највећем српском стадиону... 

17.30 - Стартних 11 за Вождовац: Илић, Максимовић, Ковачевић, Михајлов, Пуртић, Павловић, Луковић, Јовановић, Ступаревић, Ћирковић, Милуновић.  

17.15 - Познат је састав црвено-белих за вечерашњи меч:

Остали резултати и стрелци 18. кола:

Рад - Војводина 0:1 (Ђурић 23 пенал)
Земун - Радник 0:0
Мачва - Чукарички 1:0 (Гаврић 19)
Младост - Партизан 1:1 (Павловић 83 - Ивановић 90+2)
Бачка - Напредак 3:3 (Бајић 18 пен, 73 пенал, Чековић 58 - Вулић 12, Ескић 66, Вукановић 71)
Динамо - Раднички 0:4 (Хаскић 34. пенал, 45, 64, Станисављевић 60)
Пролетер - Спартак 2:2 (Човић 61, Вујаклија 71 - Вукчевић 14, Обрадовић 75)

Табела: Црвена звезда 50 бодова, Раднички Ниш 41, Партизан 37, Чукарички 35, Напредак 32, Младост 26, Војводина 25, Пролетер 25, Мачва 20, Радник 19, Бачка 17, Вождовац 16, Спартак 16, Рад 15, Земун 15, Динамо Врање 7.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи