Грејање терена на стадиону „Рајко Митић“ у функцији

Стадион Црвене звезде од данас има грејање терена, а сусрет 18. кола Суперлиге против Вождовца у недељу од 18.00 часова биће први дуел на оваквој подлози.

Утакмица са градским ривалом ће ући у историју као прва на којој је функционисао систем за грејање терена. Овео је уједно корак ка елитним светским клубовима.

Овим потезом Црвена звезда је врхунски фудбал и задовољство публике подигла на виши ниво. Залеђени терен и уклањање снежног покривача постају прошлост, а што је најважније подизањем услова за игру на највиши ниво додатно је смањена могућност повреда играча.

Уочи историјског меча утиске је сумирао директор стадиона Мики Ћоровић.

"Данас је систем пуштен у рад и радиће све до утакмице са Пари Сен Жерменом, а почетак грејања практично ће бити обележен сусретом против Вождовца. Звезда никад више неће играти на залеђеном терену или подлози прекривеној снегом. Може се рећи да је почела најављивана историја", рекао је Ћоровић.

Видно задовољан реализованим пројектом директор стадиона "Рајко Митић" кроз шалу је истакао да грејање неће бити повод за евентуално симулирање повреда и објаснио детаље функционисања.

"До минус 15 степени терен се греје до два степена Целзијуса, а на температурама од осам или више степени систем се искључује. Топлији терен пробудиће и вегетацију, па ћемо са знатно бољом подлогом дочекати пролеће", истакао је Ћоровић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво