Вучић: Национални стадион биће прелеп, борићемо се за Мундијал

Гостујући на РТС-у председник Србије Александар Вучић говорио је и о фудбалским темама и том приликом рекао да ће национални стадион бити прелеп, да ће моћи да прими 63-64.000 људи и да ће на њему моћи да се игра финале Лиге шампиона. Он је додао да ће се Србија заједно са Бугарском, Румунијом и Грчком борити за добијање организације Светског првенства 2030.

"Стадион ће бити изграђен за неколико година, биће прелеп. Имаће капацитет од 63.000 или 64.000 места и на њему ће моћи да се игра финале Лиге шампиона. То желим људима одмах да омогућим", рекао је Вучић у емисији "Око" на РТС-у. 

Осврћући се и на причу о заједничкој кандидатури за Мундијал Србије, Грчке, Бугарске и Румуније, председник је рекао да то није лако, али да ће се борити.

"Није лако добити организацију Мундијала, не знам колико је реално, али морате да се борите. Мораћемо да учествујемо у утакмици. Играмо занимљиву утакмицу са Аргентином, Уругвајем и Парагвајем. Посебно сам сада мотивисан да их победимо јер је Парагвај гласао за Косово у Интерполу. Желим да их победим још једном".   

Додаје да је потребно да се изграде стадиони у још неколико градова у Србији и да је прави циљ да буде више тимова у Европи и да Србија буде што успешнија.

"Изградићемо још 7-8 стадиона. Биће фантастични стадиону у Врању, Нишу, Новом Саду, Крагујевцу... Циљ је да имамо што бољу инфраструктуру и да омогућимо људима да играју лопте. Желимо да Србија има што квалитетније стадионе", закључио је.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво