Кокеза: После 5. децембра о свему, па и о селектору

Председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза изјавио је да се поводом смене селектора Младена Крстајића неће оглашавати до жреба за квалификације за ЕП 2020. године.

"Нећу се оглашавати пре жреба за квалификације за Европско првенство. После 5. децембра можемо да разговарамо о било којој теми", рекао је Кокеза Танјугу.

Ова изјава првог човека ФСС ипак нешто можда и говори, поготово после медијских спекулација које су се појавиле а које најављују да Крстајић одлази, што је и он сам индиректно потврдио на конференцији за новинаре после победе против Литваније и пласмана у Б Лигу нација.

"Далеко је март", рекао је тада Крстајић, недуго пошто је констатовао да му је пао камен са срца и да му је година на функцији селектора најтежа у каријери.

Незванично се може чути да је, уколико Крстајић оде, главни фаворит да га наследи Драган Стојковић Пикси, за кога Кокеза никад није крио да му је највећа жеља, али је питање да ли ће успети да са тренером кинеског Гуангџоуа Р. Ф. "премости" јаз у огромној разлици у плати.

Такође, упада у очи да је садашњи сценарио са Крстајићем готово идентичан ономе од пре годину дана, када је смењен Славољуб Муслин.

И Муслин је тада добио отказ, упркос оствареном циљу и пласману на Мундијал. И Крстајић је пласманом у Б Лигу нација остварио план, али изгледа "пада" на истој ствари – саставу тима.

Као што је Муслин тврдоглаво одбијао да позове Сергеја Милинковића-Савића, тако је Крстајић "прецртао" Луку Миливојевића, Матију Настасића, Бранислава Ивановића, Душка Тошића...

Осим тога, константно је одбијао да игра са два шпица, упркос "притиску новинара", као и јасној поруци председника Кокезе да је опција са Пријовићем и Митровићем права, поготово против Литваније или Румуније кад имаш играча више.

На крају крајева, Крстајић је у другом полувремену меча против Литваније "попустио" и увео Пријовића, а епилог је познат – четири гола, један његов, плус асистенција...

Како сада стоје ствари, Србија ће у нове квалификације са новим селектором. Али сачекајмо пети децембар.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво