Звезда сигурна против ТСЦ-а

Црвена звезда – ТСЦ 4:1 (1:0). Фудбалери Звезде пласирали су се у четвртфинале Купа Србије пошто су на свом терену савладали екипу ТСЦ-а из Бачке Тополе.

Црвено-бели су теже него што се очекивало успели да сломе отпор противника. Екипа ТСЦ-а је на мегдан изашла жељна доказивања и надигравања са великим противником. Ипак, Звезда је у другом полувремену успела да стигне до убедљивог тријумфа.

После уводног одмеравања снага и неколико полуприлика пред голом гостију, ТСЦ је запретио, али велику грешку направио је судија Лазар Трипковић, у ствари његовог помоћника Слободана Павловића у 17. минуту. Гости су били у гол-шанси, после повратног паса Гобељића, који је пресекао напад ТСЦ-а, Дамњановић се нашао сам испред голмана, али је помоћник подигао заставицу и досудио офсајд.

Звезда је наставила да напада, али никако није могла да дође до шансе за постизање гола, а прву праву прилику и први ударац у оквир гола имала је у 26. минуту, када је шут Стојиљковића Јоргић успео да заустави. Још неколико прилика пропустили су Стојиљковић, Симић и Марин.

Црвено-бели су повели у 39. минуту. Марин је одлично упослио Симића, који снажним ударцем са 15 метара успева да матира Јоргића.

Домаћин је увећао предност у 50. минуту. После лепе акције по десној страни коју су повели Симић и Кафу, Стојиљковић се одлично снашао у шеснаестерцу и погодио мрежу.

Само два минута касније, ТСЦ је смањио предност Звезде. Сумаила се оклизнуо у свом казненом простору и затресао мрежу.

Звезда је предност увећала у 72. минуту. После центаршута Гобељића, Симић је главом погодио мрежу гостију и по други пут се уписао у стрелце.

У последњем минуту надокнаде, Јовељић, који је оборен у казненом простору, извео је најстрожу казну и матирао голмана и тако поставио коначан резултат.

Место међу осам у националном купу раније су обезбедили Напредак, Спартак из Суботице, Радник, нишки Раднички, Партизан, Војводина и лучанска Младост 

Ток меча:

16.56 – Крај меча. Црвена звезда – ТСЦ 4:1.

16.55 – ГОООЛ, 4:1, у последњим моментима меча досуђен је пенал за црвено-беле, сигуран извођач најстроже казне био је Јовељић, над којим је и досуђен једанаестерац.

16.32 – ГОООЛ, 3:1, Звезда стиже до убедљиве предности. Стрелац је Симић у 72. минуту.

16.12 – ГОООЛ, 2:1, гости смањују предност аутоголом Сумаиле. Оклизнуо се штопер Црвене звезде и послао лопту поред свог голмана.

16.10 – ГОООЛ, 2:0 за црвено-беле, стрелац Стојиљковић у 50. минуту. Лепа акција црвено-белих по десној страни у којој су учествовали Симић и Кафу, Стојиљковић се најбоље снашао у казненом простору и савладао голмана.

16.05 – Настављен је меч... 

15.47 – Завршено је прво полувреме, минимална предност за домаћина – 1:0. 

15.42 – Одличан продор Кафуа, који, након што је преварио неколико играча гостију, лоше завршава тај соло продор. 

15.40 – ГОООЛ, води Звезда, стрелац је био Вељко Симић у 39. минуту сусрета после новог доброг паса и комбинације са Марином. Голман Јоргић је, чини се, могао и боље да реагује у тој ситуацији.

15.27 – Симић се после одличног додавања Марина нашао у стопостотној шанси, али је голман ТСЦ-а спречио домаћина да стигне до вођства сјајном одбраном.  

15.24 – Одличан, снажан шут Јовичића са двадесетак метара, али замало је био непрецизан Звездин играч средине терена. 

15.16 – Шанса за госте и то велика, али је опасан напад прекинуо линијски судија, који је без икаквог разлога подигао заставицу након што је последњи лоптом играо Гобељић. Дамјановић је том приликом имао "1 на 1" ситуацију са Поповићем...

15.12 – Налети Звезде од самог старта, стеже се обруч око гола гостију, али без озбиљнијих прилика за сада. Кафу, који је после дужег времена у тиму, прилично је агилан.

15.00 – Почео је меч на стадиону "Рајко Митић" пред мање од хиљаду гледалаца. 

14.40 – Састави тимова су следећи:

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Поповић – Гобељић, Бабић, Сумаила, Хајдин – Јовичић, Крстичић – Кафу, Марин, Симић – Стојиљковић.

ТСЦ: Јоргић – Бечелић, Скопљак, Лалић, Варга – Плавшић, Финковић – Денковић, Милисављевић, Бастајић – Дамјановић.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи