ФК Сарајево поднело кривичну пријаву за покушај убиства свог помоћног тренера

Помоћни тренер ФК Сарајево Мухамед Џакмић задобио је потрес мозга након што је погођен тврдим предметом баченим са трибина у Мостару, непосредно по завршетку утакмице Зрињски - Сарајево 2:2, због чега је клуб из главног града БиХ поднео кривичну пријаву против непознатог починиоца за покушај убиства.

Дерби босанско-херцеговачке Премијер лиге очекивано био је пун узбуђења и набоја, а завршен је као што смо већ навели нерешеним исходом.

Ипак, после сусрета највише се прича о инциденту који се догодио након последњег судијског звиждука, када је помоћни тренер гостују Мухамед Џакмић погођен тврдим предметом (спомињу се и флаша и камен), а који је долетео са дела трибина где су биле смештене домаће присталице.

Џакмић је том приликом добио тешку повреду главе и потрес мозга. Брзо му је указана лекарска помоћ, да би потом био одведен у болнцу на даља испитивања. Због свега тога управа Сарајава одлучила је да поднесе кривичну пријаву против НН лица за покушај убиства.

"Како смо и најавили одмах после утакмице, поднели смо кривичну пријаву против непознатог починиоца због кривичног дела покушај убиства", каже члан Управног одбора клуба с Кошева Сенад Билић, који је по занимању адвокат и додаје:

"Неспорно, ту се радило о покушају убиства, јер кад некога гађате флашом или каменом у пределу главе, очито је да имате намеру да га лишите живота. Наш тренер је задобио тешку телесну повреду потрес мозга, још је на боловању тако да ми једноставно нисмо могли прећи преко тога. Ова наша пријава апсолутно није усмерена против НК Зрињски нити било кога другог, него управо против те особе која је то починила". 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво