"Орлови" убедљиви против Литваније, Србија у Б дивизији

Фудбалска репрезентација Србије савладала је Литванију са 4:1 и пласирала се у Б дивизију Лиге нација. „Орлови“ са четири победе и два ремија први у групи 4, Ц дивизије.

Србија је као велики фаворит ушла у меч са Литванцима, али после првих 45 минута игре у Хумској није могло ни да се наслути да ће бити пет голова.

Без икаквих узбуђења и прилика, уз сабласну атмосферу на трибинама (чему је сигурно допринео и хладан дан у Београду), учинило је прво полувреме ужасним за гледање.

Али у наставку другачија слика.

Србија је повела аутоголом Жулпе у 51. минуту. Живковић је извео корнер, а Жулпа главом послао лопту у мрежу.

Седам минута касније, Александар Митровић је постигао гол (асистирао је Живковић), шести у квалификацијама. Нападач Фулама је био највиши у скоку, и лагано повисио на 2:0.

Петравичијус је смањио на 2:1 у 64. минуту после велике грешке Предрага Рајковића. Голман Србије је лоше интервенисао код једног центаршута, практично спустио лопту Петравичијусу који је погодио и унео дозу неизвесности.

Она, ипак, није била дугог века, пошто је Србија са два брза гола дошла до убедљиве предности, на крају и победе.

Александар Пријовић, који је прилику добио на полувремену, повисио је на 3:1, још једном је асистирао Живковић.

А онда, три минута касније, Адем Љајић је постигао гол за 4:1. Пријовић га је проиграо, а Љајић дивно лобовао противничког голмана са ивице шеснаестерца.

Србија се овом победом пласирала у Б дивизију Лиге нација и, што је још важније, имаће две шансе да се квалификује на првенство Европе.

Уколико "орлови" то не ураде у квалификацијама, на пролеће 2020. године играће у баражу у коме ће учествовати још селекције Норвешке, Финске и Шкотске.

Србија би у полуфиналу играла против Норвешке.

Са четири победе и два ремија, Србија је заузела прво место (14 бодова) у групи 4 дивизије Ц, испред Румуније која има 12, Црна Гора 7, Литванија је без бодова.

Овако је протекао меч:

22.33 - Крај меча.

22.15 - ГОООЛ! Нови гол за Србију, стрелац је Љајић у 74. минуту за вођство од 4:1. Одлично је Пријовић упослио Љајића, који је побегао одбрани гостију, а потом сјајно пребацио голмана.

22.12 - ГОООЛ! Пријовић је стрелац у 71. минуту за вођство од 3:1. Своју трећу асистенцију на мечу уписује Андрија Живковић, овога пута након његовог центаршута са десне стране, најбољи у скоку био је Пријовић.

22.07 - Одличан покушај Митровића, који је ухватио волеј са ивице казненог простора, али је шутирао преко гола.

22.04 - ГОООЛ! Литванци су смањили резултат, Петравичијус је сместио лопту у гол, после лоше интервенције Предрага Рајковића.

21.58 - ГОООЛ! Александар Митровић. Живковић је "заврнуо" са бока, Митровић највиши у скоку и лопта је у мрежи. Србија води 2:0.

21.57 - Статива! Пријовић је испратио центаршут, лепо гађао главом, лопта је завршила на стативи.

21.52 - ГОООЛ! Србија је повела после корнера који је извео Андрија Живковић. Неспретна реакција литванских фудбалера, Жулпа је главом сместио лопту у своју мрежу.

21.51 - Лепа акција Србије, Живковић је оставио лопту за Рукавину, овај одлично шутирао, али само корнер за Србију.

21.48 - Одмах прилика за Србију, после корнера, али лопту нису успели да захвате ни Вељковић ни Родић.

21.47 - Почело је друго полувреме.Измена у екипи Србије, Александар Пријовић је на терену уместо Мијата Гаћиновића.

21.32 - Полувреме у Хумској, без голова.

21.19 - Узвраћа селекција Србије добром приликом, Живковић је центрирао након играња руком Литванаца, у пет метара скочио је Максимовић, али тај ударац завршава поред гола.

21.17 - Најбоља шанса на мечу дело је Литванаца у 33. минуту. Након добро изведеног прекида, Јанушевскис је са пет метара упутио ударац, али је сјајно реаговао Предраг Рајковић, а лопта је погодила пречку након његове интервенције.

21.14 - Солидан покушај Петравичијуса са ивице шеснаестерца, ипак добро постављен је био Рајковић.

20.55 - Нема превише узбуђења, нема прилика и покушаја. После уводних неколико минута, у којима су Литванци показивали да ће одиграти храбро у Београду, Србија полако стаје на лопту, желећи контролу.

20.45 - Почео је меч у Београду.

19.30 – Меч почиње за више од сат времена, познат је састав селекције Србије.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво