Чеферин: Суперлиге неће бити, то је само сан...

Суперлига, такмичење коју највећи фудбалски клубови из Европе имају у плану, неће бити основана, сматра први човек Уефа Александер Чеферин.

Чеферин је "затворену" лигу са 16 најјачих тимова окарактерисао као "фикцију и сан" појединаца, након њиховог састанка на коме је представљена идеја.

"Суперлига се неће догодити. То је само сан... Имамо неке идеје, а све што могу да кажем је да није Суперлига. Сви ће имати прилику да се такмичење у елити", рекао је Чеферин за Би-Би-Си.

Словенац додаје да је циљ да се смањи јаз између богатих и осталих клубова.

"Дешава се да богати постају све богатији, а ми желимо да се позабавимо тим проблемом. Хоћемо да успоримо разлику између клубова јер ће бити јако тешко да се потпуно заустави", каже Чеферин и додаје да је неопходно да се једино путем спортских резултата обезбеђује наступ на највећим такмичењима.

Председник Европских уздружења клубова (ЕЦА) и први човек Јувентуса Андреа Ањели демантовао је да постајао састанак, иако је Football Leaks изнео документа о плановима.

"Никад нисмо састанчили, нити разговарали, а ни креирали икакав документ. У потпуности смо се бавили УЕФА и како још да напредује", закључио је Ањели.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво