Станковић: Звезда чудо невиђено, подршка за СП 2030.

Бивши прослављени српски фудбалер Дејан Станковић каже да је његов бивши клуб Црвена звезда направио чудо над чудима када је савладао Ливерпул (2:0) у Лиги шампиона и признао да је био збуњен великим изненађењем у Београду.

"По ко зна који пут се показало да је Звезда чудо невиђено и да је фудбал, генерално, некад тако тешко објашњив. Знам шта је могуће кад се изађе на 'Маракану', доживео сам толико пута. И, опет, сам био збуњен оним што сам видео против Ливерпула", рекао је Станковић.

Рекордер по броју наступа за репрезентацију Србије (103) дотакао се и тријумфа тима Младена Крстајића против Црне Горе (2:1) у Лиги нација.

"Важна победа Србије, заслужена пре свега, а могли смо још толико голова да постигнемо. Уписана су три бода и сада нам остаје још победа над Литванијом у Београду да бисмо могли да кажемо да су момци испунили циљ. Долазим на ту утакмицу, јер мислим да је важно да сви пружимо подршку 'орловима' ", најавио је Станковић.

Вест да ће Србија да се укључи у трку за добијање Мундијала 2030, Станковић је дочекао са великим одушевљењем.

"Дижем руку за ту идеју, без дилеме. За озбиљну је дискусију колико је то могуће да се догоди, шта све треба да се предузме у том правцу, али сама помисао колико би то Србији могло да донесе, буди у мени позитиван осећај. То би много значило за развој фудбала у читавом региону, у погледу инфраструктуре и зато се искрено надам да би Србија могла да направи чудо и заједно са осталима успе да добије организацију Мундијала", казао је он.

Станковић, који је покренуо фудбалски камп "Деки 5" за децу узраста од девет до 15 година, најавио је да ће тај камп бити организован у Аустралији у јануару следеће године.

"Посетићемо Мелбурн, Сиднеј и Бризбејн у другој половини јануара. Велике заслуге за то припадају Милошу Нинковићу, кога изузетно поштујем у играчком и људском смислу. На његов предлог сам одмах позитивно одреаговао и убеђен сам да ће та епизода бити интересантна за све учеснике", рекао је бивши репрезентативац.

Посебну драж боравку Станковића у Аустралији даје чињеница да ће у исто време бити на програму и први тениски грен слем у сезони, Отворено првенство Аустралије, на коме ће Новак Ђоковић јурити трофеј.

"Један сам од милиона Срба који се диви свему што ради и што је урадио Ђоковић. Имао сам привилегију да се упознамо, да се неколико пута дружимо и свим срцем сам уз њега. Најавио сам му мој пут у Аустралија и надам се да ће бити могућности и да се видимо и прославимо још један његов трофеј", закључио је Станковић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво