Вес Браун за РТС: Видић може да буде тренер Јунајтеда

Некадашњи фудбалер Манчестер јунајтеда и Енглеске репрезентације Вес Браун у ексклузивном интервју са коментатором РТС-а Немањом Матићем изјавио је да му је Немања Видић пријатељ и неко ко може да буде тренер Јунајтеда.

"Он је сјајан момак, вођа и мој пријатељ. Одиграли смо пар одличних сезона, освојили доста трофеја, ако он жели да постане тренер Манчестер јунајтеда, он има личност за тако нешто. Желим му све најбоље", изјавио је Браун за Видића.

Немања Видић је недавно коментаришући градски дерби између Ситија и Јунајтеда изјавио да има амбиције да запоне тренерску каријеру.

"На почетку сезоне било је тешко по Јунајтед, изгубили смо неколико утакмица, последњих недеља смо имали добре утакмице, рачунајући победу над Јувентусом, надам се да ћемо наставити ту серију и да ћемо завршити сезону на најбољи начин".

Браун није могао да упореди Муриња и Фергусона, али је изјавио да су то два заиста велика тренера.

"Тешко га је поредити са Фергусоном. Хозе је пре и са Јунајтедом такође освајао доста трофеја. Он би желео нове играче у екипи, да ли ће то бити у јануару то не знам, али покушаће да уради велику ствар", додао је Браун.

Енглески фудбалер издвојио је најбоље играче против и са којима је играо.

"Веома тешко питање, играо сам против много добрих играча, Роналда и Месија, али најбољи против којег сам играо је Зидан, њему нисам могао да приђем и нисам знао како да га чувам. Најбољи са којим сам играо је Рајан Гигс дефинитивно". 

Браун је прокоментарисао и победу Црвене звезде на Ливерпулом као велики подвиг српског шампиона.

"Звезда покушава нешто да направи и изгради и забележила је сјајну победу, сада свака екипа која дође да игра против Звезде имаће у мислима како је прошао Ливепрул". 

Браун је највећи траг оставио у Манчестеру, за који је уписао 232 лигашка меча.

Био је део тима Алекса Фергусона који је освојио пет титула Премијер лиге и два трофеја Лиге шампиона.

Током каријере наступао је још за Сандерленд, Блекбурн и индијску Кералу за коју је наступао прошле сезоне.

За репрезентацију Енглеске наступао је у периоду од 1999. до 2010. године и у том периоду уписао 23 наступа.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво