Ватромет на "Бомбоњери", Суперкласико без победника

Прво полувреме велике борбе за шампионат Јужне Америке је завршено без победника. Бока – Ривер 2:2. Реванш меч заказан 24. новембра на "Монументалу".

Суперкласико у Буенос Аиресу био је онакав каквим су га замишљали сви заљубљеници у фудбал - страст, страст и, наравно, голови.

Бока је повела, иако је до тог 34. минута вероватно мање показала, голом Абиле. Нападач Боке се ослободио чувара, снажно шутирао, али голман Армани одбранио. Ипак, лопта се одбила поново Абили на ногу, а овај пут је сместио у мрежу.

"Бомбоњера" је експлодирала. Потпуно одушевљење бројнијих домаћих навијача.

Ипак, трајало је кратко. Веома кратко.

Већ у првом нападу по примљеном голу, Ривер узвраћа ударац. Прато је умакао задњој линији Боке и сместио лопту уз стативу.

Нови "земљотрес" у престоници Аргентине у последњим секундама првог дела игре. Дуга лопта, резервиста Бенедето је највиши у скоку и погађа за 2:1.

Ривер је, ипак, дошао до ремија, аутоголом Изкјерда у 61. минуту. Прекид, дуга лопта пред гол Боке, а лопту је закачио штопер домаћих и она је завршила у мрежи.

Имала је Бока невероватну прилику у последњим моментима меча, када је карлос Тевез, који је ушао са клупе, сјајно проиграо Бенедета, али овај пут нападач Боке није успео да савлада Арманија из савршене позиције.

Овако, 2:2 у првом мечу великог финала. Реванш меч, који се игра на Монументалу, заказан је за 24. новембар, a правило гола у гостима не важи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво