Роналдињо за РТС: Тренутно је најбољи Меси, а док сам играо био сам ја

За њега су говорили да је највећи уметник са лоптом. Играо је за Барселону, а аплаудирали му навијачи Реал Мадрида. Освајач је две Златне лопте, Светског првенства, Лиге шампиона, а можда је најбољи фудбалски забаваљач у последњих 30 година. Реч је о легендарном Роналдињу, који је ових дана у Београду и који је ексклузивно говорио за РТС.

Роналдињо је био више од фудбалера, није био оријентисан само на резултат, већ и на публику која га је пратила.

"Хвала за то што сте рекли, осећао сам се срећно током каријере. Учинио сам многе људе срећним начином на који сам играо фудбал. Бог ми је дао све то током моје каријере", изјавио је Роналдињо.

"Имао сам срећу да радим оно што највише волим и зато сам био задовољан. Волео сам да учиним људе срећним ониме што ја волим да радим. Био сам срећан кад год сам играо фудбал.

Током каријере, Бразилац је освојио Светско првенство, првенство Јужне Америке, бронзу на Олимпијским играма, Лигу шампиона, првенство Шпаније, Италије, више пута био проглашаван најбољим играчем на свету, али посебну привилегију доживео је када су му навијачи Реал Мадрида аплаудирали на "Сантјаго Бернабеуу" када је постигао два од четири гола Барселоне у "Ел Класику".

"Све су то дивне ствари и спектакуларни моменти, освојити све тимске и индивидуалне трофеје, али то када вам противнички навијачи аплаудирају јесу специјални и незаборавни моменти", истакао је Роналдињо.

Од када је био дечак, само је желео да игра фудбал, имао је своје идоле међу бившим играчима, а сада је и он идол многој деци.

"Цео живот сам размишљао о фудбалу и желео сам да усрећим децу начином како играм. Желео сам да их привучем у спорт. Битно је да следе своје снове и да дају максимум да остваре свој сан", нагласио је бивши бразилски фудбалер.

За крај, Роналдињо је одговорио можда на најтежа питања, ко је тренутно најбољи играч на свету и ко је био најбољи током његове играчке каријере. 

"Тренутно је најбољи Меси, а док сам играо био сам ја", закључио је уз осмех Роналдињо.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво