Медији о Звезди: Највећа сензација у историји ЛШ, нови Бари…

Тријумф фудбалера Црвене звезде над Ливерпулом (2:0) у Београду изазвао је велики одјек у региону, Европи и свету, па се тако говори о два гола хероја Милана Павкова и једном од највећих изненађења у Лиги шампиона.

Редом у региону сви су са одушевљењем пренели да су изабраници Владана Милојевића "запалили" Стари континент, а најдаље у похвалама иде хрватски Индекс, који наводи да је у Београду забележена једна од највећих сензација у Лиги шампиона.

"Црвена звезда је приредила прави спектакл против Ливерпула пред око 55.000 навијача на ужареној 'Маракани'. Српски првак разбио је прошлогодишњег финалисту Лиге шампиона и остварио победу од 2:0. Звезда је тако дошла до највеће победе у својој историји од распада бивше Југославије", наводи Индекс, а онда широко наставља читаву причу са изјавама актера, о атмосфери на стадиону, али и великом новцу који је Звезда зарадила ове сезоне (око 25 милиона).

Вечерњи лист пише да је Звезда шокирала Ливерпул у Београду, док Јутарњи истиче да је Милан Павков за осам минута срушио Енглезе.

"Српски првак стигао до једне од највећих побједа у историји и нанео 'редсима' први пораз у сезони", гласи наслов Јутарњег.

Црногорске Вијести преносе да је Звезда урадила оно у шта је мало ко веровао и да сада сања пролаз у осмину финала Лиге шампиона, а портал ЦдМ да је у Београду пао моћни Ливерпул.

О огромној финансијској инјекцији говори и сајт Кликс из Босне и Херцеговине, а онда о стању на терену истиче да је Црвена звезда заслужено славила.

Француски Екип, који је покренуо причу о нечасним радњама пре гостовања Црвене звезде у Паризу, наводи да је Милојевићев тим све изненадио у мечу који су пратили из минута у минут на свом сајту.

Наслов "Ливерпул пао у Београду", а онда у тексту како тај резултат иде корист Пари Сен Жермену.

"Црвена звезда је постигла оно о чему нико није ни помишљао", истиче Екип и додаје како је Звезда у трци за пролаз даље.

Италијанска Газета дело спорт каже да се победа у Београду славила као 1991. године, када је Црвена звезда у Барију постала првак Европе и као диригента означава двоструког стрелца Милана Павкова.

Британски листови редом су разочарани игром Ливерпула, а угледни Би-Би-Си великана са "Енфилда" описао је као "изгубљеног" у Београду.

Сјајну причу доноси амерички И-Ес-Пи-Ен, који наставља тему о формирању "затворене" европске суперлиге највећих клубова и тријумф Црвене звезде над Ливерпулом описује као прави тренутак.

"Црвена звезда није остварила овако значајну победу од 1991. године и време за овако нешто није могло да буде боље. У недељи када су великани саопштили да планирају да оснују нову суперлигу, српски шампион је пружио демонстрацију свега што спорт не сме да изгуби. Та победа је показала да се за душу фудбала вреди борити", истиче популарни амерички телевизијски канал.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво