Клоп за РТС: Респект Звезди, не желимо да провоцирамо, Шаћири не игра

Експедиција Ливерпула налази се у Београду пред дуел са Црвеном звездом у четвртом колу Лиге шампиона. Тренер Јирген Клоп за РТС каже да се радује дуелу са Звездом, да је познато да навијачи праве фантастичну атмосферу. Звезда жели да се докаже у Лиги шампиона, тако да очекује тежак меч. За изостанак Шаћирија је рекао да нису желели никога да провоцирају.

Господине Клоп, добро дошли у Београд. Какво је ваше мишљење о екипи Црвене звезде и шта очекујете на овом мечу?

"Чуо сам много о атмосфери на Звездином стадиону и због тога се радујем, знамо да ће публика бити веома гласна, али на нама је да играмо најбоље што умемо и утишамо публику. Звезда има веома добар тим, изузетно су искусни и умеју да побеђују. Доминантни су у шампионату, биће силно мотивисани, одично су припремљени. Желе то и да докажу у Лиги шампиона и очекује нас заиста велика борба."

Шаћири је био један од најбољих фудбалера Ливерпула на првој утакмици, међутим, он сада није допутовао са екипом. Можете ли да нам објасните који су разлози?

"Ми смо фудбалски тим, и да будем искрен ми у Немачкој или Енглеској заиста не можемо да осетимо тај проблем, нисмо желели да провоцирамо било кога, већ само да играмо фудбал. Шаћири је добро дете, наш играч, одличан фудбалер и играће још много утакмица за Ливерпул, али не и меч у Београду".

Клопов тим ће од 28. новембра до краја децембра одиграти чак пет веома важних мечева. У Лиги шампиона ће се састати са Пари Сен Жерменом и Наполијем, док их у Премијер лиги очекују дуели са Манчестер јунајтедом, Манчестер ситијем и Арсеналом. То ће бити можда и пресудних месец дана за ову екипу Ливерпула.

"За нас је сваки месец пресудан, нама је увек тако, а током Божића је увек згуснут распоред, играмо скоро сваког дана, али навикли смо на то. Не можемо да одлучујемо о томе који меч ћемо играти са 100 посто снаге, а који не. Такав је живот и ми уживамо у томе, ми смо Ливерпул, трудићемо се да победимо све те тимове и тако ће увек бити."

На питање о томе шта очекује од Мухамеда Салаха, и да ли Салах може да понови сезону као прошлогодишњу, Клоп одговара:

"У овом тренутку, он је већ постигао више голова него у ово време прошле сезоне, или исто толико, али то заиста није важно, битно је да он игра добро. Сви фудбалери после Светског првенства немају, да тако кажем, добар старт, али он много очекује од себе, у бриљантној је форми већ сада. Надам се да ће избећи повреде и остати здрав и мислим да ће све бити како треба."

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво