Звезда надиграла Бачку, Павков стрелац у 26. секунди меча

Црвена звезда – Бачка 3:1 (2:0). Црвено-бели су надиграли Бачку у последњем мечу 14. кола Суперлиге. Први гол на мечу је уједно и један од најбржих голова у лиги, а постигао га је Павков у 26. секунди сусрета.

Црвена звезда је забележила нови, 13. тријумф, у Суперлиги Србије и уз један реми има 40 бодова и налази се на првом месту испред другопласираног Радничког, који је сакупио 31 бод и Партизана који има 27 бодова.

Лепа фудбалска представа одвила се на стадиону "Рајко Митић". Црвена звезда стигла је до предности једним од најбржих голова, стрелац после само 26 секунди био је Павков.

То је отворило противника па смо присуствовали динамичној и занимљивој игри. Звезда је константно нападала, имала контролу игре, гости су претили углавном из контранапада, успели су да смање предност домаћина, али нису имали снаге за нешто више.

Црвена звезда је повела у 26. секунди, прва акција на мечу, Павков је упутио ударац са дистанце, са око 20 метара, и преварио голмана гостију.

У 14. минуту Павков је имао стопостотну шансу био је сам испред голмана, који је крајњим напором успео да одбије лопту.

Већ у наредном минуту на семавору је стајало 2:0. На повратну лопту у казненом простору налетео је Гобељић и сјајним ударцем затресао мрежу.

Звезда је наставила да напада и ствара шансе. Павков је имао добру прилику и у 38. минуту, Гобељић је упутио центаршут, Павков је био највиши у скоку али је голман Зоговић сјајно интервенисао и сачувао своју мрежу.

Бачка је углавном претила из контранапада, али није успела да дође до изгледније прилике да угрози гол црвено-белих.

Друго полувреме је донело исту слику на терену. Звезда је наставила са нападима, стварала је прилике пред голом гостију.

Црвено бели су повећали предност у 62. минуту. Симић је шутирао са око 18 метара, лопта је закачила Живковића променила путању и преварила голмана Бачке.

Гости су смањили предност Звезде у 65. минуту. Гаврић је додао лопту до Радиновића који је снажно и прецизно шутирао са око 20 метара, Борјан је био немоћан.

Симић је покушао да постигне гол у 70. минуту, овог пута голман Зоговић је изашао као победник.

Бачка је од 76. минута играла са играчем мање. Живковић је како последњи играч одбране оборио Срнића и тиме зарадио директан црвени картон.

Звезда је до краја сусрета створила још неколико шанси пред голом гостију, али није било промене резултата.

У 15. колу Црвена звезда гостује код Пролетера, меч је на програму у суботу од 15.00 часова. Сат времена касније Бачка дочекује другопласирани Раднички из Ниша.

Овако је протекао меч:

20.26 - Крај утакмице. Црвена звезда - Бачка 3:1 (2:0). 

19.56 - ГОООЛ! Бачка смањује предност Звезде на 3:1. Гаврић је додао до Радиновића који је опалио са око двадесет метара и савладао Борјана.

19.53 - ГОООЛ! Црвена звезда води са 3:0. Симић је шутирао са око 18 метара лопта је закачила Живковича и преварила голмана. Играо се 62. минут. 

19.37 - Почело је друго полувреме.

19.17 - Крај првог дела игре.

18.48 - ГОООЛ! Црвена звезда води са 2:0. Стрелац је Гобељић који је одлично шутирао са око четрнаест метара. Играо се 15. минут.

19.31 - ГОООЛ! После непуних 30 секунди, Црвена звезда води против Бачке, голом Милана Павкова, који је снажно шутирао са двадесетак метара.

19.30 - Почео је меч у Београду.

18.00 – Познати су састави обе екипе:

Звезда: Борјан, Гобељић, Савић, Дегенек, Родић, Јованчић, Чаушић - Срнић, Марин, Симић, Павков.

Бачка: Зоговић, Јовановић, Илић, Живковић, Младеновић, Грабеж, М. Пантић, Гаврић, Којић, Мићић,Чековић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво