Миливојевић: Платио сам главом, тешко поново у репрезентацији

Српски фудбалер Лука Миливојевић рекао је да је због истицања мишљења после пораза од репрезентације Швајцарске (2:1) на Мундијалу "главом платио" и да ће се у оваквом амбијенту тешко вратити у репрезентацију.

"Знам да треба да будем део репрезентације, али нисам због ствари које немају везе са фудбалским квалитетима. Има људи који одлучују да ли треба да будем у репрезентацији. Истина је да сам изостављен са списка после комуникације на СП, где сам упитан шта мислим после меча са Швајцарском. Рекао сам да бисмо са четири бода ишли даље, коцкали смо се превише у последњих 15 минута (када је замењен прим. аут.) и измена није била логична", рекао је Миливојевић у интервјуу за Спорт клуб.

Каже да би све лакше прихватио да је замењен за играча на његовој позицији.

"Платили смо главом све, на крају сам и ја платио главом јер сам изнео мишљење. И онда сам дошао до закључка да, ако не могу да кажем мишљење, онда и не морам да будем тамо. Ако ја треба да кажем нешто што би они волели да чују, од мене то неће чути јер нисам такав. Онда су после тога уследили напади у јавности који везе немају са фудбалом, а још више ме окренули против њих", наглашава капитен Кристал паласа.

Према његовим речима, нема никакав проблем да погледа било кога у очи и каже све што има, за разлику од оних који су га оптужили да је хтео да направи пуч у репрезентацији.

"Оно што је мени најдраже јесте да постоји у тиму више од 20 играча који буквално живе заједно, проводили смо све време заједно тамо и они сви знају шта се дешавало. Не могу да схватим како неко може да изађе са изјавом за коју зна да никад није постојала, да стане иза те изјаве. Два играча па онда селектор који потврђује те речи и на крају дођеш до сазнања да нико од њих то није рекао", јасан је Миливојевић.

Речи око пуча потврдио је селектор Младен Крстајић, а онда се, према речима Миливојевића, покајао.

"То ми је још већа сатисфакција да сам на правом путу. Што се тиче саиграча, знам да ће ме неки од њих подржати и сви знају шта је истина. Сутра не бих имао проблем да одем на конференцију са било ким од њих, погледам их у очи и кажем им шта имам, а они ће имати проблем јер су причали лажи", истакао је Миливојевић.

Такође је нагласио да ће тешко у догледно време поново бити позван у национални тим.

"Нема велике разлике са мном и без мене, не може један играч толико да утиче на колектив, али, с друге стране, под којим условима бих се вратио? Код њих бих се тешко вратио, не волим да радим са људима који лажу, измишљају, такав нисам, волим да дам целог себе за тим, да максимално изгурам и да се жртвујем колико могу за тим. Знам ко сам, шта сам, стојим иза својих речи, а са њима ћу тешко радити у будућности", закључио је Миливојевић.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи